Din pacate, nu va pot da o cantitate exacta de ingrediente pentru acest preparat. Eu am folosit o casoleta de midii in cochilie congelate, din lene si avea cam 250 de grame de midii. Se pot folosi si din cele proaspete, dar pt aceasta reteta le prefer pe cele congelate, gustul e la fel de bun. Midiile, curatate de nisip si lasate la scurs cu cochilia doua trei ore la frigider, se pun in tava ce va fi folosita. Separat, se face un sos bechamel un pic mai gros. Eu de data asta am inovat un pic si am pus un dinte de usturoi pisat marunt la final, pentru a nu ii pierde aroma. Lasam sosul sa se raceasca un pic. Cu o lingura/lingurita luam cate un pic din sos si punem pe fiecare cochilie de midie, pana cand terminam de umplut cu tot sosul sau toate midiile. E posibil sa ramaneti fara sos sau sa va prisoseasca. De obicei la un kg de midii intregi intra cca 300 gr de bechamel. Dupa ce am terminat de pus sosul, presaram pe fiecare midie cate de un pic de cascaval pt gratinat. Nu recomand mozzarela caci se va topi foarte mult si curge din cochilii, un emental ar fi ideal. Peste toate presaram in ploaie putin pesmet si dam la cuptorul incins cca 10 minute la foc maxim - 220 in cazul meu - cu ambele rezistente aprinse. Daca aveti o salamandra ar fi ideal sau puteti sa deschideti usa cuptorului dupa primele 5 minute, ceea ce am facut eu.

Din pacate, nu va pot da o cantitate exacta de ingrediente pentru acest preparat. Eu am folosit o casoleta de midii in cochilie congelate, din lene si avea cam 250 de grame de midii. Se pot folosi si din cele proaspete, dar pt aceasta reteta le prefer pe cele congelate, gustul e la fel de bun. Midiile, curatate de nisip si lasate la scurs cu cochilia doua trei ore la frigider, se pun in tava ce va fi folosita. Separat, se face un sos bechamel un pic mai gros. Eu de data asta am inovat un pic si am pus un dinte de usturoi pisat marunt la final, pentru a nu ii pierde aroma. Lasam sosul sa se raceasca un pic. Cu o lingura/lingurita luam cate un pic din sos si punem pe fiecare cochilie de midie, pana cand terminam de umplut cu tot sosul sau toate midiile. E posibil sa ramaneti fara sos sau sa va prisoseasca. De obicei la un kg de midii intregi intra cca 300 gr de bechamel. Dupa ce am terminat de pus sosul, presaram pe fiecare midie cate de un pic de cascaval pt gratinat. Nu recomand mozzarela caci se va topi foarte mult si curge din cochilii, un emental ar fi ideal. Peste toate presaram in ploaie putin pesmet si dam la cuptorul incins cca 10 minute la foc maxim - 220 in cazul meu - cu ambele rezistente aprinse. Daca aveti o salamandra ar fi ideal sau puteti sa deschideti usa cuptorului dupa primele 5 minute, ceea ce am facut eu. Se servesc ca aperitiv cald, la felul intai sau gustare de dupa-amiaza, acompaniate de o bere rece sau un vin alb sec. Portia pentru o persoana ar fi de o duzina de midii.