- Se amesteca intr-un bol faina si sarea. Se adauga apa treptat si se framanta ingredientele cu mana pana intreaga cantitate de faina a fost incorporata. - Aluatul pregatit se aseaza pe suprafata de lucru putin infainata si se framanta cu mana pana la formarea unui aluat (relativ ferm). - Se lasa aluatul pregatit acoperit timp de 15 minute. - Se framanta putin aluatul cu mana si se imparte apoi in doua parti egale. Fiecare dintre cele doua parti de aluat se imparte la randul ei in alte 3 parti egale (la finalul acestui timp de lucru veti avea 6 parti egale de aluat). Fiecare din cele sase parti de aluat se framanta putin apoi se modeleaza sub forma unei mici sfere (la finalul acestui timp de lucru veti avea 6 sfere de aluat). Aluatul aflat in asteptare (care urmeaza sa fie modelat) se acopera pana in momentul in care este folosit. Fiecare dintre cele 6 sfere de aluat se va modela pe rand. - Se trece prima sfera de aluat prin faina sau se aseaza pe suprafata de lucru infainata, presarand de asemenea faina pe suprafata ei. - Se intinde aluatul cu sucitorul pana se obtine un disc cu o grosime de aproximativ 2-3 mm. - Se pensuleaza cu ghee jumatate din suprafata discului de aluat cu ajutorul unei pensule de patiserie. - Se pliaza si se suprapune jumatatea neunsa a discului de aluat peste jumatatea de aluat unsa astfel incat la final sa rezulte un semicerc. - Se pensuleaza cu ghee jumatate din suprafata semicercului format. - Se pliaza si se suprapune jumatatea neunsa a semicercului de aluat peste jumatatea unsa astfel incat la final aluatul sa dobandeasca o forma asemanatoare unui triunghi (una dintre laturi este rotunjita). - Se procedeaza identic pentru fiecare dintre cele sase parti de aluat. Aluatul nefolosit se pastreaza acoperit pana in momentul in care este utilizat. - Se infaineaza fiecare parte de aluat modelata anterior si se intinde putin cu sucitorul astfel incat grosimea sa fie de aproximativ 2-3 mm (daca aluatul este mai subtire, Paratha va fi prea uscata dupa coacere). - Se aseaza pe rand fiecare bucata de aluat intr-o tigaie incalzita in prealabil. Se lasa aluatul aproximativ 1 minut - 1 minut si jumatate, pana incepe sa se umfle. Cand aluatul incepe sa se umfle, se preseaza usor cu ajutorul unei spatule pentru ca procesul de coacere sa fie uniform. - Se intoarce aluatul si se coace aproximativ 1 minut. Timpul de coacere este variabil in functie de grosimea aluatului pe care l-ati pregatit si de preferinte (daca va place ca Paratha sa fie ceva mai uscata atunci timpul de coacere trebuie sa creasca putin). - Fiecare bucata de aluat coapta se pensuleaza cu ghee la suprafata. - Parathas se servesc calde.- Se amesteca intr-un bol faina si sarea. Se adauga apa treptat si se framanta ingredientele cu mana pana intreaga cantitate de faina a fost incorporata. - Aluatul pregatit se aseaza pe suprafata de lucru putin infainata si se framanta cu mana pana la formarea unui aluat (relativ ferm). - Se lasa aluatul pregatit acoperit timp de 15 minute. - Se framanta putin aluatul cu mana si se imparte apoi in doua parti egale. Fiecare dintre cele doua parti de aluat se imparte la randul ei in alte 3 parti egale (la finalul acestui timp de lucru veti avea 6 parti egale de aluat). Fiecare din cele sase parti de aluat se framanta putin apoi se modeleaza sub forma unei mici sfere (la finalul acestui timp de lucru veti avea 6 sfere de aluat). Aluatul aflat in asteptare (care urmeaza sa fie modelat) se acopera pana in momentul in care este folosit. Fiecare dintre cele 6 sfere de aluat se va modela pe rand. - Se trece prima sfera de aluat prin faina sau se aseaza pe suprafata de lucru infainata, presarand de asemenea faina pe suprafata ei. - Se intinde aluatul cu sucitorul pana se obtine un disc cu o grosime de aproximativ 2-3 mm. - Se pensuleaza cu ghee jumatate din suprafata discului de aluat cu ajutorul unei pensule de patiserie. - Se pliaza si se suprapune jumatatea neunsa a discului de aluat peste jumatatea de aluat unsa astfel incat la final sa rezulte un semicerc. - Se pensuleaza cu ghee jumatate din suprafata semicercului format. - Se pliaza si se suprapune jumatatea neunsa a semicercului de aluat peste jumatatea unsa astfel incat la final aluatul sa dobandeasca o forma asemanatoare unui triunghi (una dintre laturi este rotunjita). - Se procedeaza identic pentru fiecare dintre cele sase parti de aluat. Aluatul nefolosit se pastreaza acoperit pana in momentul in care este utilizat. - Se infaineaza fiecare parte de aluat modelata anterior si se intinde putin cu sucitorul astfel incat grosimea sa fie de aproximativ 2-3 mm (daca aluatul este mai subtire, Paratha va fi prea uscata dupa coacere). - Se aseaza pe rand fiecare bucata de aluat intr-o tigaie incalzita in prealabil. Se lasa aluatul aproximativ 1 minut - 1 minut si jumatate, pana incepe sa se umfle. Cand aluatul incepe sa se umfle, se preseaza usor cu ajutorul unei spatule pentru ca procesul de coacere sa fie uniform. - Se intoarce aluatul si se coace aproximativ 1 minut. Timpul de coacere este variabil in functie de grosimea aluatului pe care l-ati pregatit si de preferinte (daca va place ca Paratha sa fie ceva mai uscata atunci timpul de coacere trebuie sa creasca putin). - Fiecare bucata de aluat coapta se pensuleaza cu ghee la suprafata. - Parathas se servesc calde. Ingredientele mentionate sunt necesare pentru 6 bucati.