Detalii Sote de porc a la Stroganof
Carnea se taie fasii subtiri, se sareaza, se pipereaza si se pune la prajit in uleiul incins. Cand carnea s-a prajit putin (pana devine alba), se adauga ceapa razuita pe razatoarea fina . Dupa ce s-a calit aproximativ 1 minut adaugam si 1 lingura de faina amestecandu-se bine apoi se adauga 2 linguri de bulion si 1 lingurita de boia si totul se stinge cu supa de oase (eu am pus apa, ca supa nu am avut dar in reteta scrie ca se poate folosi si apa) cat sa fie carnea bine acoperita si se acopera cu capac si se lasa la fiert 1 ora. In acest timp curatim ciupercile, le taiem subtire si le punem la calit in cele 2 linguri de rama. Dupa ce carnea a fiert 1 ora adaugam peste ciupercile calite, lingura de mustar il frecam cu smantana si turnam si aceasta peste carne. Se mai potriveste de sare si se mai fierbe cca. 10-15 minute impreuna. Se serveste cu cartofi natur presarati cu patrunjel verde taiat marunt sau cu pireu de cartofi.
Carnea se taie fasii subtiri, se sareaza, se pipereaza si se pune la prajit in uleiul incins. Cand carnea s-a prajit putin (pana devine alba), se adauga ceapa razuita pe razatoarea fina . Dupa ce s-a calit aproximativ 1 minut adaugam si 1 lingura de faina amestecandu-se bine apoi se adauga 2 linguri de bulion si 1 lingurita de boia si totul se stinge cu supa de oase (eu am pus apa, ca supa nu am avut dar in reteta scrie ca se poate folosi si apa) cat sa fie carnea bine acoperita si se acopera cu capac si se lasa la fiert 1 ora. In acest timp curatim ciupercile, le taiem subtire si le punem la calit in cele 2 linguri de rama. Dupa ce carnea a fiert 1 ora adaugam peste ciupercile calite, lingura de mustar il frecam cu smantana si turnam si aceasta peste carne. Se mai potriveste de sare si se mai fierbe cca. 10-15 minute impreuna. Se serveste cu cartofi natur presarati cu patrunjel verde taiat marunt sau cu pireu de cartofi.