Ardeii ii curatam cat putem de bine, de seminte si ii spalam. Daca nu reusim sa scoatem ca la carte semintele, nu e nici un bai se vad frumos in borcan! Fierbem otetul cu zaharul pana se topeste si formeaza un sirop (dureaza aproximativ 30 minute). Ardeii spalati i-am tocat in prima faza in 3-4 pana mi-a venit ideea ca de fapt vreau sa ii pasez si dulceata mea sa arate mai degraba ca o pasta! Asa ca pe ultimii i-am pus intregi la fiert! Dupa ce au fiert 10 minute si s-au inmuiat am bagat blenderul vertical si i-am pasat bine. Am lasat dulceata sa fiarba pana am adus-o la consistenta pe care o doream inca 30 de minute, la foc potrivit si mestecand din cand in cand in ea, sa nu se lipeasca! Dupa ce am stins focul, dulceata de ardei iuti a ajuns cu grija in borcanele pregatite din timp. Dupa ce le-am pus capacele le-am intors cu capul in jos si le-am acoperit cu doua prosoape groase. Au stat asa pana dimineata cand se racisera bine. Ce spuneti? Va atrage sa incercati? Atentie ca pisca ... si la preparat si la servit! : dArdeii ii curatam cat putem de bine, de seminte si ii spalam. Daca nu reusim sa scoatem ca la carte semintele, nu e nici un bai se vad frumos in borcan! Fierbem otetul cu zaharul pana se topeste si formeaza un sirop (dureaza aproximativ 30 minute). Ardeii spalati i-am tocat in prima faza in 3-4 pana mi-a venit ideea ca de fapt vreau sa ii pasez si dulceata mea sa arate mai degraba ca o pasta! Asa ca pe ultimii i-am pus intregi la fiert! Dupa ce au fiert 10 minute si s-au inmuiat am bagat blenderul vertical si i-am pasat bine. Am lasat dulceata sa fiarba pana am adus-o la consistenta pe care o doream inca 30 de minute, la foc potrivit si mestecand din cand in cand in ea, sa nu se lipeasca! Dupa ce am stins focul, dulceata de ardei iuti a ajuns cu grija in borcanele pregatite din timp. Dupa ce le-am pus capacele le-am intors cu capul in jos si le-am acoperit cu doua prosoape groase. Au stat asa pana dimineata cand se racisera bine. Ce spuneti? Va atrage sa incercati? Atentie ca pisca ... si la preparat si la servit! : dDaca va place sa mancati mai picant e foarte potrivita sa va asezonati fripturile sau sa o serviti alaturi de un platou cu branza si fructe, langa o varza dulce sau o puteti face un cadou picant, ca tot se apropie sarbatorile de iarna.