Caliti ceapa si ceapa verde in uleiul incins pana se inmoaie. Adaugati dovleceii curatati si taiati cubulete si sotati inca cateva minute. Puneti orezul, coaja rasa de lamaie (optional), supa, acoperiti vasul cu un capac si lasati sa fiarba, la foc mic, pana cand lichidul se absoarbe aproape tot si orezul incepe sa se inmoaie. Adaugati ardeiul si fierbeti in continuare pana ce orezul este facut. La nevoie, completati cu inca putina supa fierbinte. La sfarsit, inglobati boabele de porumb, de mazare, zeama de lamaie si lasati pe foc inca 2 min, amestecand ocazional, apoi condimentati cu marar verde, tocat marunt, sare si piper, dupa gust. Serviti pilaful cat este cald, presarat cu marar verde, simplu sau ca garnitura.

Caliti ceapa si ceapa verde in uleiul incins pana se inmoaie. Adaugati dovleceii curatati si taiati cubulete si sotati inca cateva minute. Puneti orezul, coaja rasa de lamaie (optional), supa, acoperiti vasul cu un capac si lasati sa fiarba, la foc mic, pana cand lichidul se absoarbe aproape tot si orezul incepe sa se inmoaie. Adaugati ardeiul si fierbeti in continuare pana ce orezul este facut. La nevoie, completati cu inca putina supa fierbinte. La sfarsit, inglobati boabele de porumb, de mazare, zeama de lamaie si lasati pe foc inca 2 min, amestecand ocazional, apoi condimentati cu marar verde, tocat marunt, sare si piper, dupa gust. Serviti pilaful cat este cald, presarat cu marar verde, simplu sau ca garnitura.