Se pun intr-un bol faina, untul, zaharul, coaja de lamaie rasa, varful de sare, oul, si praful de copt. Untul ca sa fie moale ar fi bine sa-l scoateti cu o seara inainte din frigider. Se framanta bine, apoi aluatul rezultat se inveleste intr-o folie alimentara si se da la frigider pentru 30 de minute. Cat timp aluatul sta la frigider, se pot pregati merele. Ele se spala si se taie julienne, iar fasiile trebuie taiate in jumatate. Apoi, se pun jumatatile de mar, la microunde pentru cateva momente, ca sa se inmoaie, deoarece daca nu sunt moi, nu se pot modela. Dupa ce s-au inmuiat, se ia cate o felie si se rasuceste, apoi se ia alta felie de mar si se rasuceste in jurul primei felii si tot asa se face pana va rezulta un trandafir. Daca vreti un trandafir mai mare, atunci folositi mai multe fasii, iar daca vreti unul mai mic, folositi mai putine fasii de mere. Trandafirii rezultati se pun cu grija pe o farfurie. Dupa ce aluatul a stat suficient in frigider, se scoate si se intinde pe o hartie de copt, apoi se pune in tava pentru tarta, cu tot cu hartia de copt. Deasupra aluatului se mai pune o hartie de copt, care se va lasa peste aluat, jumatate din timpul cat trebuie sa stea aluatul in cuptor. Apoi, se da tava in cuptor, pana prinde o culoare frumos, aurie. Pana se coace aluatul se poate pregati si budinca. Asadar, se pun la foc 400 ml de lapte, iar separat, intr-un bol se amesteca o budinca de cocos, cu 4 linguri de zahar si 50 ml de lapte. Cand laptele de pe foc incepe sa clocoteasca, se pune budinca, amintita mai sus. Dupa ce budinca e fiarta, iar aluatul e copt, se pune budinca peste aluat. Peste budinca se pun trandafirii din mere facuti mai devreme. Apoi, se amesteca intr-un bol o lingurita de miere si putin unt si se dau la microunde pana devin o pasta lichida. Cu o pensula se da cu pasta din unt si miere pe fiecare trandafir. Apoi, se da tava la cuptor pentru inca 5-7 minute. Se poate servi cand e rece... pofta buna!!! : flower: : flower: : flower:Se pun intr-un bol faina, untul, zaharul, coaja de lamaie rasa, varful de sare, oul, si praful de copt. Untul ca sa fie moale ar fi bine sa-l scoateti cu o seara inainte din frigider. Se framanta bine, apoi aluatul rezultat se inveleste intr-o folie alimentara si se da la frigider pentru 30 de minute. Cat timp aluatul sta la frigider, se pot pregati merele. Ele se spala si se taie julienne, iar fasiile trebuie taiate in jumatate. Apoi, se pun jumatatile de mar, la microunde pentru cateva momente, ca sa se inmoaie, deoarece daca nu sunt moi, nu se pot modela. Dupa ce s-au inmuiat, se ia cate o felie si se rasuceste, apoi se ia alta felie de mar si se rasuceste in jurul primei felii si tot asa se face pana va rezulta un trandafir. Daca vreti un trandafir mai mare, atunci folositi mai multe fasii, iar daca vreti unul mai mic, folositi mai putine fasii de mere. Trandafirii rezultati se pun cu grija pe o farfurie. Dupa ce aluatul a stat suficient in frigider, se scoate si se intinde pe o hartie de copt, apoi se pune in tava pentru tarta, cu tot cu hartia de copt. Deasupra aluatului se mai pune o hartie de copt, care se va lasa peste aluat, jumatate din timpul cat trebuie sa stea aluatul in cuptor. Apoi, se da tava in cuptor, pana prinde o culoare frumos, aurie. Pana se coace aluatul se poate pregati si budinca. Asadar, se pun la foc 400 ml de lapte, iar separat, intr-un bol se amesteca o budinca de cocos, cu 4 linguri de zahar si 50 ml de lapte. Cand laptele de pe foc incepe sa clocoteasca, se pune budinca, amintita mai sus. Dupa ce budinca e fiarta, iar aluatul e copt, se pune budinca peste aluat. Peste budinca se pun trandafirii din mere facuti mai devreme. Apoi, se amesteca intr-un bol o lingurita de miere si putin unt si se dau la microunde pana devin o pasta lichida. Cu o pensula se da cu pasta din unt si miere pe fiecare trandafir. Apoi, se da tava la cuptor pentru inca 5-7 minute. Se poate servi cand e rece... pofta buna!!! : flower: : flower: : flower: