Chiftelute de cartofi Spalati bine cartofii. Puneti-i la fiert in apa sarat. Scurgeti, curatati de coaja si pasati. Lasati la racit. Inglobati ouale, apoi adaugati faina, patrunjelul verde si framantati un aluat elastic, nu foarte moale. Potriviti gustul de sare si piper. In continuare puteti proceda in doua moduri: - modelati sub forma de sul cu diametrul de 6- 7 cm si tavaliti prin pesmet, astfel incat acesta sa patrunda in aluat, formand o crusta. Taiati felii groase de un deget si puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt, unsa cu putin ulei; - formati turtite de marime potrivita pe care le tavaliti prin pesmet, apoi le transferati in tava tapetata cu hartie de copt, unsa cu putin ulei. Dati la cuptorul preancalzit pentru circa 20- 25 min, la 190- 200 grade, intorcandu-le la jumatatea intervalului sau pana ce sunt facute si frumos rumenite. Pastrati-le la cald pana pregatiti sosul. Sos de lamaie Topiti untul intr-o craticioara, adaugati faina, omogenizati, iar dupa cateva minute stingeti cu supa. Frecati bine sa nu ramana cocoloase si fierbeti la fac mic, aproximativ 5 min, amestecand continuu sau pana ce sosul incepe sa se ingroase. Dati deoparte si inglobati coaja, sucul de lamaie si potriviti gustul de sare. Puneti intr-o sosiera Serviti chiftelutele de cartofi cat sunt calde, stropite cu sos de lamaie, ca o mancare in sine sau ca garnitura langa peste, carne sau diverse preparate la gratar, etc.

Chiftelute de cartofi Spalati bine cartofii. Puneti-i la fiert in apa sarat. Scurgeti, curatati de coaja si pasati. Lasati la racit. Inglobati ouale, apoi adaugati faina, patrunjelul verde si framantati un aluat elastic, nu foarte moale. Potriviti gustul de sare si piper. In continuare puteti proceda in doua moduri: - modelati sub forma de sul cu diametrul de 6- 7 cm si tavaliti prin pesmet, astfel incat acesta sa patrunda in aluat, formand o crusta. Taiati felii groase de un deget si puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt, unsa cu putin ulei; - formati turtite de marime potrivita pe care le tavaliti prin pesmet, apoi le transferati in tava tapetata cu hartie de copt, unsa cu putin ulei. Dati la cuptorul preancalzit pentru circa 20- 25 min, la 190- 200 grade, intorcandu-le la jumatatea intervalului sau pana ce sunt facute si frumos rumenite. Pastrati-le la cald pana pregatiti sosul. Sos de lamaie Topiti untul intr-o craticioara, adaugati faina, omogenizati, iar dupa cateva minute stingeti cu supa. Frecati bine sa nu ramana cocoloase si fierbeti la fac mic, aproximativ 5 min, amestecand continuu sau pana ce sosul incepe sa se ingroase. Dati deoparte si inglobati coaja, sucul de lamaie si potriviti gustul de sare. Puneti intr-o sosiera Serviti chiftelutele de cartofi cat sunt calde, stropite cu sos de lamaie, ca o mancare in sine sau ca garnitura langa peste, carne sau diverse preparate la gratar, etc.