Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: untul topit si racorit, laptele si apa caldute in care ati dizolvat zaharul si sarea, faina cernuta si la sfarsit, drojdia uscata. Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putin lapte caldut (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat. Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zahar, dizolvati cu lapte caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut. Turnati peste restul de faina, impreuna cu untul topit si racorit. Incepeti sa framantati, adaugand cate putin din laptele si apa calduta, pana obtineti un aluat destul de compact si care se dezlipeste de vas si mana. Adaugati sarea si continuati sa framantati inca cca 10 min. Puneti aluatul modelat sub forma de minge intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul. Scoateti aluatul pe planul de lucru si portionati in parti egale, in functie de cat de mari doriti sa fie chiflele. Modelati fiecare bucata sub forma de bila si asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Crestati adanc, pe mijloc, cu lama unui cutit bine ascutit. Lasati cca 20 min la crescut, in loc cald, fara curenti de aer. Ungeti delicat cu putin lapte si presarati cu susan si / sau mac. Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 25- 35 min, la 180 grade sau pana ce chiflele sunt facute si frumos rumenite. Scoateti din tava si lasati 10 min sa se odihneasca, acoperite cu un prosop de panza, inainte de a fi servite. Serviti cat sunt calde.

Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: untul topit si racorit, laptele si apa caldute in care ati dizolvat zaharul si sarea, faina cernuta si la sfarsit, drojdia uscata. Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putin lapte caldut (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat. Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zahar, dizolvati cu lapte caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut. Turnati peste restul de faina, impreuna cu untul topit si racorit. Incepeti sa framantati, adaugand cate putin din laptele si apa calduta, pana obtineti un aluat destul de compact si care se dezlipeste de vas si mana. Adaugati sarea si continuati sa framantati inca cca 10 min. Puneti aluatul modelat sub forma de minge intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul. Scoateti aluatul pe planul de lucru si portionati in parti egale, in functie de cat de mari doriti sa fie chiflele. Modelati fiecare bucata sub forma de bila si asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Crestati adanc, pe mijloc, cu lama unui cutit bine ascutit. Lasati cca 20 min la crescut, in loc cald, fara curenti de aer. Ungeti delicat cu putin lapte si presarati cu susan si / sau mac. Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 25- 35 min, la 180 grade sau pana ce chiflele sunt facute si frumos rumenite. Scoateti din tava si lasati 10 min sa se odihneasca, acoperite cu un prosop de panza, inainte de a fi servite. Serviti cat sunt calde.