Oricand aveti invitati si nu stiti ce sa pregatiti, incercati escalopul cu sos de smantana si ciuperci, veti fi apreciata:) . Poate fi preparat atat cu carne vita cat si porc. Iata reteta: Luam carnea si o taiem in felii groase de 7-8 mm, apoi cu ajutorul unui batator de carne o batem bine sa se fragezeasca. Feliile de carne le dam prin faina si le punem intr-o tigaie incinsa, in care am turnat 2 linguri ulei de masline. Le rumenim 2 min pe fiecare parte, le asezonam cu sare si piper, apoi le asezam intr-o tava de cuptor impreuna cu 2-3 crengute rozmarin proaspat si cateii de usturoi striviti in coaja. Peste toate turnam putin ulei de masline si apa. Le dam la cuptor, la 200 grade timp de 20 -25 minute sau pana cand sosul din tava se evapora, atentie sa nu se arda! Intre timp curatam ceapa si o taiem cubulete mici, la fel procedam si cu ardeiul, la urma spalam ciupercile si le feliem subtire. Dupa ce carnea este gata, o punem deoparte, folosind aceeasi tava, o punem pe aragaz scoatem usturoiul celelalte (sosul, rozmarinul) le lasam inauntru, adaugam putin ulei de masline daca este cazul, punem ceapa la calit. Cand devine aurie, adaugam ardeiul, dupa 5 minute adaugam si ciupercile. Punem sare si piper. Calim pana se inmoaie ciupercile apoi adaugam vinul, lasam sa fiarba 5 minute apoi adaugam laptele si smantana. Lasam la foc mediu pana cand sosul se ingroasa, gustam sa vedem daca mai trebuie sare sau piper apoi punem carnea deasupra cat sa se incalzeasca. Presaram deasupra patrunjel proaspat tocat, se pot servi cu garnitura de cartofi sau orez. Pofta buna!Oricand aveti invitati si nu stiti ce sa pregatiti, incercati escalopul cu sos de smantana si ciuperci, veti fi apreciata:) . Poate fi preparat atat cu carne vita cat si porc. Iata reteta: Luam carnea si o taiem in felii groase de 7-8 mm, apoi cu ajutorul unui batator de carne o batem bine sa se fragezeasca. Feliile de carne le dam prin faina si le punem intr-o tigaie incinsa, in care am turnat 2 linguri ulei de masline. Le rumenim 2 min pe fiecare parte, le asezonam cu sare si piper, apoi le asezam intr-o tava de cuptor impreuna cu 2-3 crengute rozmarin proaspat si cateii de usturoi striviti in coaja. Peste toate turnam putin ulei de masline si apa. Le dam la cuptor, la 200 grade timp de 20 -25 minute sau pana cand sosul din tava se evapora, atentie sa nu se arda! Intre timp curatam ceapa si o taiem cubulete mici, la fel procedam si cu ardeiul, la urma spalam ciupercile si le feliem subtire. Dupa ce carnea este gata, o punem deoparte, folosind aceeasi tava, o punem pe aragaz scoatem usturoiul celelalte (sosul, rozmarinul) le lasam inauntru, adaugam putin ulei de masline daca este cazul, punem ceapa la calit. Cand devine aurie, adaugam ardeiul, dupa 5 minute adaugam si ciupercile. Punem sare si piper. Calim pana se inmoaie ciupercile apoi adaugam vinul, lasam sa fiarba 5 minute apoi adaugam laptele si smantana. Lasam la foc mediu pana cand sosul se ingroasa, gustam sa vedem daca mai trebuie sare sau piper apoi punem carnea deasupra cat sa se incalzeasca. Presaram deasupra patrunjel proaspat tocat, se pot servi cu garnitura de cartofi sau orez. Pofta buna!