Caliti ceapa in putin ulei incins, doar cat sa se inmoaie, fara sa o rumeniti. Puneti ciupercile si caliti inca 5 min, amestecand ocazional. Adaugati ardeiul gras, taiat cubulete si dunstuiti inca 3 min. Inglobati smantana, putin piper si sare, amestecati si lasati 2-3 min sa fiarba, la foc mic. Dati deoparte, puneti patrunjelul verde, omogenizati si lasati sa se raceasca. Turnati peste carnea de pui tocata, impreuna cu pesmetul, potriviti gustul de sare, piper si lasati la indemana. Separat, omogenizati bine cascavalul ras cu ouale. Intindeti uniform amestecul intr-o tava potrivita, tapetata cu hartie de copt ce imbraca si marginile, astfel incat sa aveti un strat de cca 5-6 mm grosime Dati la cuptor, pentru 10-15 min, la 180- 200 grade sau pana ce incepe sa se aureasca frumos. Intre timp, pregatiti o coala de folie de aluminiu peste care puneti o coala de hartie de copt, mai mari ca dimensiune decat tava folosita si lasati-le suprapuse pe masa de lucru. Scoateti tava din cuptor si cu grija, asa fierbinte, luati cu mainile hartia de copt din tava si rasturnati blatul de cascaval peste cele doua coli. Indepartati repede hartia (se scoate usor, doar trageti de ea). Puneti repede amestecul de carne pe marginea lunga a blatului de cascaval si dati-i forma de sul, lasand putin loc pe marginile laterale. Formati repede rulada, cat timp blatul de cascaval este cald si sigilati capetele, indoind putin din bordurile laterale ca sa fie inchisa bine din toate partile. Inveliti-o strans, intai in hartia de copt, apoi in folia de aluminiu, sigiland bine marginile. Repuneti rulada invelita in tava. Dati din nou la cuptorul incins, pentru 30- 35 min, la 180 grade. Scoateti pe un gratar, lasati sa se raceasca complet, apoi indepartati colile. Serviti portionata in felii de grosimea dorita.

Caliti ceapa in putin ulei incins, doar cat sa se inmoaie, fara sa o rumeniti. Puneti ciupercile si caliti inca 5 min, amestecand ocazional. Adaugati ardeiul gras, taiat cubulete si dunstuiti inca 3 min. Inglobati smantana, putin piper si sare, amestecati si lasati 2-3 min sa fiarba, la foc mic. Dati deoparte, puneti patrunjelul verde, omogenizati si lasati sa se raceasca. Turnati peste carnea de pui tocata, impreuna cu pesmetul, potriviti gustul de sare, piper si lasati la indemana. Separat, omogenizati bine cascavalul ras cu ouale. Intindeti uniform amestecul intr-o tava potrivita, tapetata cu hartie de copt ce imbraca si marginile, astfel incat sa aveti un strat de cca 5-6 mm grosime Dati la cuptor, pentru 10-15 min, la 180- 200 grade sau pana ce incepe sa se aureasca frumos. Intre timp, pregatiti o coala de folie de aluminiu peste care puneti o coala de hartie de copt, mai mari ca dimensiune decat tava folosita si lasati-le suprapuse pe masa de lucru. Scoateti tava din cuptor si cu grija, asa fierbinte, luati cu mainile hartia de copt din tava si rasturnati blatul de cascaval peste cele doua coli. Indepartati repede hartia (se scoate usor, doar trageti de ea). Puneti repede amestecul de carne pe marginea lunga a blatului de cascaval si dati-i forma de sul, lasand putin loc pe marginile laterale. Formati repede rulada, cat timp blatul de cascaval este cald si sigilati capetele, indoind putin din bordurile laterale ca sa fie inchisa bine din toate partile. Inveliti-o strans, intai in hartia de copt, apoi in folia de aluminiu, sigiland bine marginile. Repuneti rulada invelita in tava. Dati din nou la cuptorul incins, pentru 30- 35 min, la 180 grade. Scoateti pe un gratar, lasati sa se raceasca complet, apoi indepartati colile. Serviti portionata in felii de grosimea dorita. * Perfecta ca aperitiv, mancare sau langa preparate din carne. ** Puteti face cu ea si sandwich-uri. Un inlocuitor bun si sanatos al mezelurilor.