Ardeii se spala, se invelesc in folie de aluminiu si se coc in cuptor. Daca vreti, puteti folosi si ardei cruzi. Copti se scot din folie si se lasa la racit. Apoi se curata, se spala si se taie ceapa, morcovii, tijele de telina, dovlecelul si cartofii. Fiecare leguma se pune separat, dupa ce e taiata. Se pune o oala la foc cu lingurile de ulei de masline si lingurile de ulei de floarea-soarelui, iar cand uleiul incepe sa sfaraie se pune ceapa si se lasa la foc mic sa se caleasca. Pana ceapa devine sticloasa, se curata de piele, se spala si se taie ardeii. Cand ceapa prinde o culoare cat de cat transparenta, se pun peste ea ardeii taiati si se lasa la calit impreuna pentru cca. 5 minute. Dupa cele 5 minute se pun si morcovii si tijele de telina, se amesteca bine si se lasa la calit pentru inca cca. 5 minute. Cand s-au scurs si urmatoarele 5 minute, se adauga 500ml apa, sare, piper, boia si foaia de dafin si se lasa la fiert totul. Se adauga, cate 500ml de apa de fiecare data. Pe cand se adauga apa pentru a treia oara, se pun si zucchinele/dovlecelul. Cartofii se pun la fiert, separat, asadar se fierb de jumatate, apoi se scurg de apa si se lasa deoparte. Rosiile se oparesc in apa clocotita, apoi se curata de pielita si se lasa la racit. Rosiile reci se taie cuburi. Cand zucchinele/dovlecelul, sunt patrunse aproape complet, se adauga cartofii. Se mai adauga cei 500ml de apa ramasi, rosiile taiate, se potriveste de sare si piper si se mai lasa totul la fiert pana cand cartofii sunt perfect patrunsi. Inainte de a opri focul, se adauga frunzele taiate si pasta de tomate. Gulasul e perfect caldut si merge tare bine cu castraveti murati. Pofta buna!Ardeii se spala, se invelesc in folie de aluminiu si se coc in cuptor. Daca vreti, puteti folosi si ardei cruzi. Copti se scot din folie si se lasa la racit. Apoi se curata, se spala si se taie ceapa, morcovii, tijele de telina, dovlecelul si cartofii. Fiecare leguma se pune separat, dupa ce e taiata. Se pune o oala la foc cu lingurile de ulei de masline si lingurile de ulei de floarea-soarelui, iar cand uleiul incepe sa sfaraie se pune ceapa si se lasa la foc mic sa se caleasca. Pana ceapa devine sticloasa, se curata de piele, se spala si se taie ardeii. Cand ceapa prinde o culoare cat de cat transparenta, se pun peste ea ardeii taiati si se lasa la calit impreuna pentru cca. 5 minute. Dupa cele 5 minute se pun si morcovii si tijele de telina, se amesteca bine si se lasa la calit pentru inca cca. 5 minute. Cand s-au scurs si urmatoarele 5 minute, se adauga 500ml apa, sare, piper, boia si foaia de dafin si se lasa la fiert totul. Se adauga, cate 500ml de apa de fiecare data. Pe cand se adauga apa pentru a treia oara, se pun si zucchinele/dovlecelul. Cartofii se pun la fiert, separat, asadar se fierb de jumatate, apoi se scurg de apa si se lasa deoparte. Rosiile se oparesc in apa clocotita, apoi se curata de pielita si se lasa la racit. Rosiile reci se taie cuburi. Cand zucchinele/dovlecelul, sunt patrunse aproape complet, se adauga cartofii. Se mai adauga cei 500ml de apa ramasi, rosiile taiate, se potriveste de sare si piper si se mai lasa totul la fiert pana cand cartofii sunt perfect patrunsi. Inainte de a opri focul, se adauga frunzele taiate si pasta de tomate. Gulasul e perfect caldut si merge tare bine cu castraveti murati. Pofta buna!