Detalii Cuburi Vegetale, Facute in Casa
Se curata, se spala si se taie marunt: ceapa, ardeiul rosu, ardeiul galben, zucchina/dovlecelul, cartoful, morcovii, vanata, tija de telina. Telina, dovleacul, frunzele de telina si frunzele de patrunjel. Apoi, se cantaresc eu le-am curatat, spalat si taiat dupa ochi si apoi le-am cantarit... a fost suficient cat am pregatit. Intr-o oala sau intr-un ceaun (eu am folosit ceaunul pt ca la sfarsit sarea se va mai prinde, iar o oala mai buna se poate arde se pun uleiul de masline si legumele. Legumele se lasa la calit cca 10 minute. Pana se calesc legumele, se cantarescte sarea. Apoi, se pune sarea peste legume. Se amesteca si se lasa la foc mic, nu se adauga apa pentru ca vor lasa legumele. Se amesteca din cand in cand. Dupa 10 minute, se adauga rozmarinul, care inainte a fost spalat si taiat, marunt. Se lasa pe foc, pana scade apa lasata de legume. Apoi se pun legumele in paharul de la blender si se mixeaza bine. Piureul rezultat se pune din nou la foc, pentru cca. 20 minute, pana cand scade toata apa lasata de legume in urma mixarii. Acum trebuie amestecat continuu. Piureul final, se pune pe un platou, tava, orice, in care a fost pusa o folie de aluminiu si se niveleaza cu cutitul umed. Se taie cuburi cat inca este calda. Dupa se lasa la racit. Cand sunt reci, cuburile se invelesc, individual, in folie transparenta. Cuburile invelite, se pun intr-o caserola si se dau la congelator. Se pot tine in congelator pana la 3 luni. Cand se folosesc la mancare, trebuie sa aveti grija cu sarea, pentru ca si ele contin. Pofta buna!Se curata, se spala si se taie marunt: ceapa, ardeiul rosu, ardeiul galben, zucchina/dovlecelul, cartoful, morcovii, vanata, tija de telina. Telina, dovleacul, frunzele de telina si frunzele de patrunjel. Apoi, se cantaresc eu le-am curatat, spalat si taiat dupa ochi si apoi le-am cantarit... a fost suficient cat am pregatit. Intr-o oala sau intr-un ceaun (eu am folosit ceaunul pt ca la sfarsit sarea se va mai prinde, iar o oala mai buna se poate arde se pun uleiul de masline si legumele. Legumele se lasa la calit cca 10 minute. Pana se calesc legumele, se cantarescte sarea. Apoi, se pune sarea peste legume. Se amesteca si se lasa la foc mic, nu se adauga apa pentru ca vor lasa legumele. Se amesteca din cand in cand. Dupa 10 minute, se adauga rozmarinul, care inainte a fost spalat si taiat, marunt. Se lasa pe foc, pana scade apa lasata de legume. Apoi se pun legumele in paharul de la blender si se mixeaza bine. Piureul rezultat se pune din nou la foc, pentru cca. 20 minute, pana cand scade toata apa lasata de legume in urma mixarii. Acum trebuie amestecat continuu. Piureul final, se pune pe un platou, tava, orice, in care a fost pusa o folie de aluminiu si se niveleaza cu cutitul umed. Se taie cuburi cat inca este calda. Dupa se lasa la racit. Cand sunt reci, cuburile se invelesc, individual, in folie transparenta. Cuburile invelite, se pun intr-o caserola si se dau la congelator. Se pot tine in congelator pana la 3 luni. Cand se folosesc la mancare, trebuie sa aveti grija cu sarea, pentru ca si ele contin. Pofta buna!
Etichete:
ceapa,
verdeata,
morcovi,
cartofi,
ardei,
ulei,
dovlecei,
masline,
vinete,
dovleac,
retete fara gluten,
retete fara lactoza,
retete vegetariene,
retete pentru copii,
retete pentru diabetici,
retete pentru hepatita,
retete pentru hipertensivi,
retete fara grasimi