Incingeti cuptorul la 200 grade. Frecati bine galbenusurile cu un praf de sare pana se albesc, apoi cu faina si / sau amidon pana se inglobeaza; adaugati patrunjel verde si condimentati cu piper, dupa gust. Diluati cu laptele adaugat treptat si cate putin, amestecand energic cu un tel de fiecare data pana la incorporare pentru a evita formarea cocoloaselor. Bateti albusurile spuma tare si inglobati compozitia cu galbenusuri, amestecand usor, de jos in sus, prin rasturnare. Puneti untul intr-un vas termorezistent si dati la cuptorul preincalzit, pana ce acesta este topit si incepe sa fiarba. Scoateti vasul din cuptor si turnati imediat amestecul cu oua, apoi dati din nou la cuptor, reducand temperatura la 180 grade. Lasati cca 10 min sau pana ce omleta este bine inchegata, facuta si frumos rumenita. Scoateti din cuptor si lasati cateva minute sa se racoreasca. Serviti imediat, portionata, simpla, fie langa un pahar de iaurt, fie alaturi de o salata de cruditati / muratura preferata; folositi-o ca baza pentru legume gatite / coapte pe gril sau carne / peste (preparat termic).

Incingeti cuptorul la 200 grade. Frecati bine galbenusurile cu un praf de sare pana se albesc, apoi cu faina si / sau amidon pana se inglobeaza; adaugati patrunjel verde si condimentati cu piper, dupa gust. Diluati cu laptele adaugat treptat si cate putin, amestecand energic cu un tel de fiecare data pana la incorporare pentru a evita formarea cocoloaselor. Bateti albusurile spuma tare si inglobati compozitia cu galbenusuri, amestecand usor, de jos in sus, prin rasturnare. Puneti untul intr-un vas termorezistent si dati la cuptorul preincalzit, pana ce acesta este topit si incepe sa fiarba. Scoateti vasul din cuptor si turnati imediat amestecul cu oua, apoi dati din nou la cuptor, reducand temperatura la 180 grade. Lasati cca 10 min sau pana ce omleta este bine inchegata, facuta si frumos rumenita. Scoateti din cuptor si lasati cateva minute sa se racoreasca. Serviti imediat, portionata, simpla, fie langa un pahar de iaurt, fie alaturi de o salata de cruditati / muratura preferata; folositi-o ca baza pentru legume gatite / coapte pe gril sau carne / peste (preparat termic). Muuuuult mai fina si mai buna decat clasica omleta foarte pufoasa! Omleta- sufleu este un aperitiv cald, rapid si consistent, ideal pentru micul dejun si chiar pentru cinasi intre noi fie vorba, cred ca este cu mult mai sanatoasa omleta coapta in cuptor decat cea facuta / prajita in tigaie.