Spanacul se spala bine si se lasa la scurs. Se toaca apoi fideluta si se amesteca cu urda de capra, un ou intreg si un albus, cele doua linguri de smantana, cascavalul ras, un praf de sare si unul de piper, si ceapa verde tocata marunt. Se intinde foaia de foietaj pe bancul de lucru si se aranjeaza in felul urmator. 1. Pt a-i da forma finala de palmier se traseaza o linie imaginara pe mijlocul aluatului. Umplutura se pune pe aproximativ pe toata suprafata aluatului, lasand un gol cam de un cm exact in mijloc pt a se putea uni. Se ruleaza pe rand de la margine spre centru, iar in locul uniunii aluatului se pensuleaza cu galbenus de ou cu lapte - vezi foto. Se taie rondele de aprox 1, 5-2 cm latime, dupa care se pun in tava orizontal. 2. Pt a-i da forma de melc se intinde compozitia pe toata suprafata aluatului, mai putin cca 1 cm pe una din laturi, unde se va inchide. Se pensuleaza cu galbenus cu ou si se preseaza un pic pt a se lipi aluatul si pt a nu se desface la copt. Se taie rondele de cca 1, 5-2 cm care se pun in tava in pozitie orizontala. Se pensuleaza bine pe lateral si pe deschidere cu galbenus cu lapte si se dau la copt pt aprox 25-30 minute la 180 , doar cu focul de jos, iar in ultimele 5 minute si cel superior. Pentru cei ce doresc se poate adauga marar proaspat in compozitie sau se poate pune un pic de cascaval extra deasupra in ultimele 5 minute de copt. Pofta buna!Spanacul se spala bine si se lasa la scurs. Se toaca apoi fideluta si se amesteca cu urda de capra, un ou intreg si un albus, cele doua linguri de smantana, cascavalul ras, un praf de sare si unul de piper, si ceapa verde tocata marunt. Se intinde foaia de foietaj pe bancul de lucru si se aranjeaza in felul urmator. 1. Pt a-i da forma finala de palmier se traseaza o linie imaginara pe mijlocul aluatului. Umplutura se pune pe aproximativ pe toata suprafata aluatului, lasand un gol cam de un cm exact in mijloc pt a se putea uni. Se ruleaza pe rand de la margine spre centru, iar in locul uniunii aluatului se pensuleaza cu galbenus de ou cu lapte - vezi foto. Se taie rondele de aprox 1, 5-2 cm latime, dupa care se pun in tava orizontal. 2. Pt a-i da forma de melc se intinde compozitia pe toata suprafata aluatului, mai putin cca 1 cm pe una din laturi, unde se va inchide. Se pensuleaza cu galbenus cu ou si se preseaza un pic pt a se lipi aluatul si pt a nu se desface la copt. Se taie rondele de cca 1, 5-2 cm care se pun in tava in pozitie orizontala. Se pensuleaza bine pe lateral si pe deschidere cu galbenus cu lapte si se dau la copt pt aprox 25-30 minute la 180 , doar cu focul de jos, iar in ultimele 5 minute si cel superior. Pentru cei ce doresc se poate adauga marar proaspat in compozitie sau se poate pune un pic de cascaval extra deasupra in ultimele 5 minute de copt. Pofta buna! Sunt foarte bune caldute dar si reci, ca aperitiv sau snack.