Devil Daggers e un First-Person Shooter creat de un dezvoltator care nu are altceva lansat până acuma, Sorath, la un preț de două-trei beri (4 euroi).

Până acum, dacă n-ai așteptări, e bine! Dacă ai, și mai bine! Pentru prețul oferit o să primești o experiență pe cât de simplă, pe atât de dificilă, și dincolo de orice așteptare. Scopul e simplu: supraviețuiește.

Cum intri în joc te trezești cu un mic pumnal în față și nimic altceva. Poți să-l ridici, poți să nu-l ridici, sau doar să te arunci de pe hartă fiindcă ai voie (în caz că voiați mai multă libertate de a vă exprima, na). Dacă îl ridici, atunci începe distracția.

La început, auzi un murmur neliniștitor, urmat de o cascadă de cranii care vor să te îmbrățișeze ca bunica după ce nu te-a văzut de șase luni. Apoi alt grup de cranii, până îți dai seama de unde apar și cum scapi de sursa lor.

Jocul este simplu: ucizi chestii, colectezi nestemate. Colectezi destule nestemate -> arma ta devine mai bună. Arma ta devine mai bună -> poate supraviețuiești mai mult. Sunt vreo 7 tipuri de inamici și unu' mare și urât de zici că e căminu' tău, iar jocul îți oferă ACEIAȘI inamici la ACELEAȘI intervale de timp. Dacă ești în secunda 120, indiferent dacă e prima sau a 88-a încercare, mereu o să fi trecut prin aceiași inamici. Așa că poți învăța într-un fel jocul și la ceea ce ar trebui să te aștepți.

Jocul ăsta se învață treptat. La început, vezi ca mergi și că poți lansa continuu un jet de fragmente. După, o să observi că dacă doar apeși, o să lansezi un roi ca o pușcă cu alice pe steroizi (și mai mare dacă aduni destule nestemate). Apoi, o să observi că dacă nu ții apăsat pe mouse, nestematele o să se apropie de tine, în cele din urmă o să observi că cu cât colectezi mai multe nestemate, cu atât atacurile tale devin mai semnificative. Față de jetul de la început, o să faci mai ceva ca pompierii spre sfârșit de joc (adică spre sfârșitul tău, jocul nu se termină niciodată, scopul tău este doar să faci un scor cât mai mare prin secundele supraviețuite).

Am jucat doar 4 ore, iar recordul meu e de 200,89 de secunde supraviețuite. Jocul este dificil. Printre cele mai dificile, iar dacă mori e numai vina ta. Poate ai ratat prea multe lovituri, poate nu ai auzit un craniu hilizindu-se din spatele tău, poate te-ai pupat cu un stâlp, sau pur și simplu te-ai aruncat de pe hartă.

Pentru câți bani cer ei, nu am comentarii. E o experiență satisfăcătoare pentru cei ce vor o provocare. Nu are poveste, nu are sisteme de RPG sau alte chestii. Doar supraviețuiești.