Umplutura: Amestecati bine ingredientele. Lasati in asteptare. Aluat: Amestecati drojdia cu zaharul, dizolvati in laptele caldut, apoi adaugati untul topit si racorit (sa fie doar caldut). Turnati compozitia lichida peste faina cernuta si amestecati. Spre sfarsit, adaugati sarea. Framantati un aluat omogen, neted si elastic, ce nu se lipeste de vas si mana. Dati-i forma de bila, asezati-l inapoi in vasul uns cu putin ulei si lasati-l acoperit, in loc cald, pana isi dubleaza volumul. * Daca pregatiti aluatul in masina de paine, puneti in cuva masinii sarea, faina cernuta, peste care turnati compozitia lichida de mai sus. Setati programul de aluat. Scoateti aluatul pe planul de lucru uns cu putin ulei. Intindeti intr-o foaie dreptunghiulara cu o grosime de 0, 5- 0, 7 cm. Puneti umplutura in strat uniform si rulati aluatul pe latura scurta. Lasati sa se odihneasca 5 min, apoi intindeti din nou in foaie dreptunghiulara, de dimensiunile precedentei. Rulati foaia de aluat sub forma de sul, pe latura lunga si alungiti ruloul cat puteti de mult (astfel incat sa aveti un rulou cu un diametru de maxim 6- 7 cm). Crestati sulul la distanta de 1 cm de la margine cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie, destul de profund, dar fara a desprinde complet bucatica de aluat. Faceti apoi o alta crestatura identica, la aceeasi distanta, iar cu a treia taietura desprindeti complet bucata de rulou (veti avea o bucata cilindrica de aluat impartita in trei parti egale, cu doua crestaturi profunde,). Rasfrangeti treimile dinspre capetele cilindrului spre exterior, obtinand astfel o forma de cosulet cu toarta. Procedati identic cu restul aluatului. Transferati in tava tapetata cu hartie de copt. Lasati la crescut, in loc cald, ferit de curenti, pana isi dubleaza volumul. Ungeti cu galbenus si presarati deoparte si de alta a toartei, cu cascaval ras (optional). Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 25 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt si frumos rumenit. Scoateti pe un gratar si lasati la racit. Pofta buna!Umplutura: Amestecati bine ingredientele. Lasati in asteptare. Aluat: Amestecati drojdia cu zaharul, dizolvati in laptele caldut, apoi adaugati untul topit si racorit (sa fie doar caldut). Turnati compozitia lichida peste faina cernuta si amestecati. Spre sfarsit, adaugati sarea. Framantati un aluat omogen, neted si elastic, ce nu se lipeste de vas si mana. Dati-i forma de bila, asezati-l inapoi in vasul uns cu putin ulei si lasati-l acoperit, in loc cald, pana isi dubleaza volumul. * Daca pregatiti aluatul in masina de paine, puneti in cuva masinii sarea, faina cernuta, peste care turnati compozitia lichida de mai sus. Setati programul de aluat. Scoateti aluatul pe planul de lucru uns cu putin ulei. Intindeti intr-o foaie dreptunghiulara cu o grosime de 0, 5- 0, 7 cm. Puneti umplutura in strat uniform si rulati aluatul pe latura scurta. Lasati sa se odihneasca 5 min, apoi intindeti din nou in foaie dreptunghiulara, de dimensiunile precedentei. Rulati foaia de aluat sub forma de sul, pe latura lunga si alungiti ruloul cat puteti de mult (astfel incat sa aveti un rulou cu un diametru de maxim 6- 7 cm). Crestati sulul la distanta de 1 cm de la margine cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie, destul de profund, dar fara a desprinde complet bucatica de aluat. Faceti apoi o alta crestatura identica, la aceeasi distanta, iar cu a treia taietura desprindeti complet bucata de rulou (veti avea o bucata cilindrica de aluat impartita in trei parti egale, cu doua crestaturi profunde,). Rasfrangeti treimile dinspre capetele cilindrului spre exterior, obtinand astfel o forma de cosulet cu toarta. Procedati identic cu restul aluatului. Transferati in tava tapetata cu hartie de copt. Lasati la crescut, in loc cald, ferit de curenti, pana isi dubleaza volumul. Ungeti cu galbenus si presarati deoparte si de alta a toartei, cu cascaval ras (optional). Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 25 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt si frumos rumenit. Scoateti pe un gratar si lasati la racit. Pofta buna!