Condiment gyros: Puneti fulgii de ceapa / ceapa tocata intr-un mojar si adaugati sarea de mare. Incepeti sa zdrobiti amestecul pana cand se marunteste bine. Adaugati boiaua dulce, boiaua iute, oregano, rozmarin si continuati mojararea. Adaugati chimen, coriandru pudra si piper negru. Puneti usturoiul zdrobit sau cel granulat. In final, maruntiti frunza de dafin si adaugati-o. Continuati mojararea pana cand obtineti un amestec omogen. La sfarsit, adaugati ierburile proaspat tocate (recomandat), dar pot fi inlocuite si cu uscate. * In amestecul initial, ca sa se combine mai bine cu celelalte condimente si sa creeze o baza aromatica superba este recomandat sa puneti oregano si rozmarinul, uscate. Folositi pentru condimentarea fripturilor facute in cuptor, la grill sau a carnii pregatita la gratar (miel, porc, pui, etc) sau legume, in special la cartofi. Marinada gyros: Amestecati condimentul gyros cu ulei de masline (cate 1 lingura o data) si suc de lamaie (cate 1 lingurita o data), alternand. Amestecati bine pana obtineti o pasta omogena, care sa fie mai fluida. Pentru marinare, ungeti carnea cu marinada gyros, pe toate fetele si lasati la rece, in vas acoperit, pentru cel putin 2 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata. Folositi carnea dupa cum cere reteta.

Condiment gyros: Puneti fulgii de ceapa / ceapa tocata intr-un mojar si adaugati sarea de mare. Incepeti sa zdrobiti amestecul pana cand se marunteste bine. Adaugati boiaua dulce, boiaua iute, oregano, rozmarin si continuati mojararea. Adaugati chimen, coriandru pudra si piper negru. Puneti usturoiul zdrobit sau cel granulat. In final, maruntiti frunza de dafin si adaugati-o. Continuati mojararea pana cand obtineti un amestec omogen. La sfarsit, adaugati ierburile proaspat tocate (recomandat), dar pot fi inlocuite si cu uscate. * In amestecul initial, ca sa se combine mai bine cu celelalte condimente si sa creeze o baza aromatica superba este recomandat sa puneti oregano si rozmarinul, uscate. Folositi pentru condimentarea fripturilor facute in cuptor, la grill sau a carnii pregatita la gratar (miel, porc, pui, etc) sau legume, in special la cartofi. Marinada gyros: Amestecati condimentul gyros cu ulei de masline (cate 1 lingura o data) si suc de lamaie (cate 1 lingurita o data), alternand. Amestecati bine pana obtineti o pasta omogena, care sa fie mai fluida. Pentru marinare, ungeti carnea cu marinada gyros, pe toate fetele si lasati la rece, in vas acoperit, pentru cel putin 2 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata. Folositi carnea dupa cum cere reteta.