Am avut ocazia sa merg cu 2 prieteni la cinema sa vad Piratii din Caraibe: Razbunarea lui Salazar, un film american de capa si de spada, fiind al 5-lea film din seria aceasta.

Am ajuns la cinema, mi-am luat bilete si ochelari 3D, deoarece filmul era in varianta 3D. Mi-am mai luat niste popcorn si un pahar mediu cu suc, am intrat in sali, nu prea erau oameni, pentru ca era o ora tarzie. Eu si cei 2 ne-am asezat pe locurile din spate, mai sus, pentru ca acolo puteam sa vorbim mai tare sau sa glumim. Pot sa spun ca am ramas placut impresionant, un film cu corabii, cu personaje care ne-a facut sa radem, cum ar fi, Jack Sparrow, actorul principal care ii placea bautura, dar era si nevoit sa faca treaba, dusmanul lui fiind Capitanul Salazar, un om fantoma. La unele faze am adormit, dar nu prin prisma filmului, ci prin faptul ca era un pic tarziu. Cateodata mai dadeam ochelarii 3D jos, pentru ca ma dureau ochii, dar ii puneam la loc sa nu pierd vreo secventa importanta, deoarece cu ochiul liber nu se vede clar, comparativ cu ochelarii 3D.

Durata filmului, tin minte, ca era de 2 ore si 33 minute, o durata relativ mare, fara pauze, dar a meritat timpul petrecut, deoarece iti poti imagina ca esti cu actorii acolo, privind pe un ecran foarte mare.

Rolurile principale sunt jucate de actorii:
Johnny Depp – Jack Sparrow
Javiem Bardem – Capitanul Salazar
Orlando Bloom – Will Turner

Rolurile secundare sunt jucate de actorii:
Brenton Thwaites – Henry Turner
Kaya Scodelario – Carina Smyth
Kevin McNally – Joshamee Gibbs
Geoffrey Rush – Hector Barbossa

Filmul ar fi trebuit sa fie lansat in anul 2015, dar a fost amanat pentru anul 2016 si apoi 2017, din cauza unor probleme cu scenariul si de buget. Acest film american a fost filmat in Australia la Village Roadshow Studios in Vancouver, bugetul fiind de aproximativ 300 milioane de dolari. Lansarea a fost pe 26 Mai 2017 si face parte din seria celor de la Disney.

Piratii din Caraibe: Razbunarea lui Salazar este subtitrat in limba romana, si cuprinde urmatoareale categorii de spectatori: cei care opteaza sa vad un film de actiune, aventura sau fantezie.

Actiune se petrece astfel: Jack Sparrow, capitanul ghinionist, urmarit de piratii fantoma condusi de vechiul sau inamic, Capitanul Salazar, hotarati sa-l nimiceasca pe el si pe ceilalti pirati de pe mare, atunci cand au evadat din Triunghiul Diavolului. Sansa lui Capitanul Jack de a scapa in siguranta statea in gasirea legendarului Trident al lui Poseidon, un artefac puternic, ce ii confera celui care il are, controlul asupra apelor.

Coloana sonora a acestui film este foarte excelenta, in sensul ca face parte din acea categorie sonora de soundrack-uri, care nu te poti satura in timp ce le asculti. Hans Zimmer si Klaus Badelt si-au pus amprenta asupra coloanei sonore si rezultatele au fost exceptionale.

Filmul se poate viziona la marile Mall-uri, la Cinema City, pretul fiind de 20 lei + 3 lei ochelarii 3D.