Puneti untul impreuna cu uleiul la incins intr-un vas, apoi adaugati ciupercile pleurotus, feliate. Dupa cateva minute puneti si ciupercile champignion, spalate si scurse. Lasati la foc mic, amestecand ocazional pana ce apa lasata de ciuperci s-a evaporat. Adaugati smantana pentru gatit / smantana neindulcita pentru frisca, gorgonzola rupta in bucati, amestecati si lasati in continuare, cateva minute, la foc mic, pana ce branza este topita si sosul capata consistenta. Condimentati cu sare si piper, dupa gust. La sfarsit, adaugati mararul, tocat marunt. Serviti simplu, cat este cald, cu paine proaspata sau mamaliga; cu diverse legume, fierte la aburi ori trase la tigaie; alaturi de carne pregatita la gratar sau diverse fripturi, peste. Poate fi folosit ca dressing pentru salata - in acest caz lasati sosul sa fie mai subtire.

Puneti untul impreuna cu uleiul la incins intr-un vas, apoi adaugati ciupercile pleurotus, feliate. Dupa cateva minute puneti si ciupercile champignion, spalate si scurse. Lasati la foc mic, amestecand ocazional pana ce apa lasata de ciuperci s-a evaporat. Adaugati smantana pentru gatit / smantana neindulcita pentru frisca, gorgonzola rupta in bucati, amestecati si lasati in continuare, cateva minute, la foc mic, pana ce branza este topita si sosul capata consistenta. Condimentati cu sare si piper, dupa gust. La sfarsit, adaugati mararul, tocat marunt. Serviti simplu, cat este cald, cu paine proaspata sau mamaliga; cu diverse legume, fierte la aburi ori trase la tigaie; alaturi de carne pregatita la gratar sau diverse fripturi, peste. Poate fi folosit ca dressing pentru salata - in acest caz lasati sosul sa fie mai subtire.