Puneti intr-un vas pentru cuptor bucata de brinza, peste ea presarati piper si ardeiul iute, apoi feliile de rosie (curata de pielita daca vreti) si felii de ardei gras (daca alegeti un ardei galben sau verde rezultatul va fi mai frumos, gustul evident acelasi), presarati oregano si apoi varsati ulei, dar fara sa acoperiti /scufundati totul. Peste vasul acesta puneti folie de aluminiu (nu trebuie sa atinga mincarea ci numai sa o acopere) sau hirtie de copt si coaceti cca 15 minute in cuptor la foc mare. Scoateti vasul din cuptor, ridicati hirtia si lasati putin sa se raceasca (citeva minute) inainte sa serviti. Daca vreti puteti sa il treceti (vasul descoperit) citeva minute sub grillul cuptorului.

Puneti intr-un vas pentru cuptor bucata de brinza, peste ea presarati piper si ardeiul iute, apoi feliile de rosie (curata de pielita daca vreti) si felii de ardei gras (daca alegeti un ardei galben sau verde rezultatul va fi mai frumos, gustul evident acelasi), presarati oregano si apoi varsati ulei, dar fara sa acoperiti /scufundati totul. Peste vasul acesta puneti folie de aluminiu (nu trebuie sa atinga mincarea ci numai sa o acopere) sau hirtie de copt si coaceti cca 15 minute in cuptor la foc mare. Scoateti vasul din cuptor, ridicati hirtia si lasati putin sa se raceasca (citeva minute) inainte sa serviti. Daca vreti puteti sa il treceti (vasul descoperit) citeva minute sub grillul cuptorului. Nu uitati ca Bouyiourdi este un aperitiv picant asa cum se maninca in aceasta zona, deci ardeiul iute uscat si sfarimat (fulgii de ardei iute) este un ingredient principal, cantitatea pe care o folositi este insa la cheremul vostru. Ca orice reteta care se respecta are mai multe variante si poate fi facuta cu mai putine sau mai multe ingrediente, ori numai cu feta cum am ales eu sau cu feta si kasseri care este un cascaval grecesc in locul lui puteti folosi Gruyere, Gouda sau Cheddar. Daca alegeti sa puneti cascaval nu-l radeti, se pune si el tot felii putin mai subtiri insa decit brinza si in straturi astfel: brinza, condimente, rosii, cascaval, din nou rosii si apoi ardei, condimente si ulei.