Aceasta friptura se face in 2 etape. Etapa 1: Puneti in blender usturoiul, sucul de lamaie, boiaua, din cantitatea de vin, sarea, piperul si omogenizati bine. Curatati carnea de pielita, grasime si puneti-o intr-un vas. Turnati marinada peste carne si ungeti-o bine, pe toate partile. Acoperiti vasul cu o folie alimentara si dati la frigider pentru cel putin 12 ore (cel mai bine de seara pana dimineata). Etapa 2: Ungeti cu ulei un vas termorezistent. Distribuiti uniform, intr-un singur strat, jumatatile de cartofi, iar printre ei presarati rondele de morcovi, ceapa, patrunjel verde si coditele de la ciuperci, taiate marunt. Asezati deasupra carnea scoasa din marinada, fie intr-o bucata, fie taiata in felii mai groase si stropiti totul cu sosul de la marinada. Distribuiti uniform ciupercile, taiate in felii mai groase si adaugati restul de vin / apa. Acoperiti cu un capac sau folie de aluminiu. Dati la mijlocul cuptorului incins, pentru circa 3 ore, la 160 grade (daca carnea este intr-o bucata) sau 2 ore (daca carnea este feliata) sau pana ce legumele si carnea sunt facute. Indepartati capacul / folia de aluminiu. Scoateti legumele din tava si pastrati la cald. Repuneti carnea in vasul termorezistent, ungeti-o cu 2- 3 linguri de ulei si dati din nou la cuptor, la 180 grade, pentru cca 10- 15 min, daca ati feliat carnea sau 30 min, daca este intr-o singura bucata ori atat cat este necesar pana ce carnea se rumeneste frumos. * Daca ati pregatit carnea intr-o bucata, acoperiti-o cu folie de aluminiu si lasati 10- 15 min sa se odihneasca. Ea se va taia perfect in felii. Serviti friptura alaturi de legumele calde.

Aceasta friptura se face in 2 etape. Etapa 1: Puneti in blender usturoiul, sucul de lamaie, boiaua, din cantitatea de vin, sarea, piperul si omogenizati bine. Curatati carnea de pielita, grasime si puneti-o intr-un vas. Turnati marinada peste carne si ungeti-o bine, pe toate partile. Acoperiti vasul cu o folie alimentara si dati la frigider pentru cel putin 12 ore (cel mai bine de seara pana dimineata). Etapa 2: Ungeti cu ulei un vas termorezistent. Distribuiti uniform, intr-un singur strat, jumatatile de cartofi, iar printre ei presarati rondele de morcovi, ceapa, patrunjel verde si coditele de la ciuperci, taiate marunt. Asezati deasupra carnea scoasa din marinada, fie intr-o bucata, fie taiata in felii mai groase si stropiti totul cu sosul de la marinada. Distribuiti uniform ciupercile, taiate in felii mai groase si adaugati restul de vin / apa. Acoperiti cu un capac sau folie de aluminiu. Dati la mijlocul cuptorului incins, pentru circa 3 ore, la 160 grade (daca carnea este intr-o bucata) sau 2 ore (daca carnea este feliata) sau pana ce legumele si carnea sunt facute. Indepartati capacul / folia de aluminiu. Scoateti legumele din tava si pastrati la cald. Repuneti carnea in vasul termorezistent, ungeti-o cu 2- 3 linguri de ulei si dati din nou la cuptor, la 180 grade, pentru cca 10- 15 min, daca ati feliat carnea sau 30 min, daca este intr-o singura bucata ori atat cat este necesar pana ce carnea se rumeneste frumos. * Daca ati pregatit carnea intr-o bucata, acoperiti-o cu folie de aluminiu si lasati 10- 15 min sa se odihneasca. Ea se va taia perfect in felii. Serviti friptura alaturi de legumele calde. Langa friptura puteti pregati un sos senzational, combinand intr-un vas, sosul strecurat din tava cu 1 pahar de vin rosu si redus prin fierbere la - din cantitate, la foc potrivit.