Recent m-am reapucat de fotbal de sala, pentru ca o perioda am fost bolnav si nu am mai „tinut legatura” cu acest sport.

De aceea am avut nevoie de o pereche de adidasi specifici de sala, neavand idei, l-am intrebat pe colegul meu de echipa ce adidasi sa cumpar pentru a avea performanta, sa pot alerga cat mai bine cu ei, sa fie cat mai usori si sa arate cat mai bine. Acesta mi-a recomandat adidasii NIKE MERCURIALX VICTORY VI IC, care promit performante sporite, de aceea m-am dus la Shopping Center-ul din orasul meu si i-am vazut pe un raft. Aratau, pot spune, bestial, culoarea exterioara este de mai multe tipuri. Pretul acestora erau aproximativ 210 lei, fiind la reducere de la 350 lei. I-am probat si ma simteam foarte comod in ei, ulterior nu am vrut sa pierd ocazia si i-am cumparat, primind si o garantie pe 1 an.

I-am luat la sala si, pot spune ca joc mult mai bine ca la inceput, toti ma invidiaza cu acesti adidasi. Talpa adidasului nu aluneca, deci la opriri bruste din timpul vitezei nu prea am sanse sa cad, aceasta este special conceputa pentru a reduce presiunea si pentru a asigura amortizare optima. In acelasi timp foarte usori, dar foarte buni de material, in timpul cand lovesc mingea cu piciorul nu ma doare si nici nu se strica materialul asa repede. Exteriorul din piele sintetica, cu design minimalist si striatii orizontale in relief, imbunatateste stabilitatea in timpul miscarilor rapide si aderenta la minge. Invelisul de cauciuc de la nivelul talpii exterioare imbunatateste tractiunea pe suprafetele de joc interioare.

Acest adidas are umratoarele calitati:
- aderenta pentru o varietate mare de terenuri
- greutate redusa, pentru cresterea vitezei de deplasare si lovituri
- atingere cu laba piciorului pe care sportivul o face pentru a controla mingea
- confort in jurul labei piciorului si sub talpa
- talpa rezistenta cu greutate redusa si textura ovala in forma de V care ofera siguranta si agilitate la starturi sau opriti bruste
- fata din piele sintetica moale care ofera rezistenta si sporeste contolul asupra mingii

Tehnologia Indoor Competition (IC):
Acesti adidasi sunt destinati in special terenurilor de interior: parchet, linoleum, suprafete artificiale, dar si cele din mediul outdoor: strada, teren de joc. Prezinta striatii, pivoti sau modelul „oase de peste”, pentru flexibilitate si aderenta. Confectionarea acestor adidasi sunt din Gum Rubber (GDR), material ce nu lasa urme pe podea.

Proiectul modelului Nike Mercurial a inceput in anul 1996, odata cu semnarea contractului de sponsorizare dintre Nike si echipa nationala de fotbal a Braziliei, insa a fost lansat cu 2 ani mai tarziu. Avandu-l ca inspiratie pe Ronaldo Luis Nazario si stilul lui excelent de joc, Mercurial a devenit unul dintre cele mai usoare modele de pe piata.

Revenind la subiect, eu sunt foarte bucuros de acesti adidasi, nu regret ca i-am cumparat, deoarece i-am cumparat la un pret foarte bun. De asemenea, recomand acesti adadasi carora vor sa aiba cat mai bun confort si carora care vor sa aibe niste adidasi cu o durata de viata mult mai buna comparativ cu celelalte modele.

Voi ce parere aveti de acest model de adidasi?