Umplutura: Faceti un amestec din toate ingredientele. Puteti adauga si altele, dupa preferinta, mergand pe principiul ca tot ce este grecesc e binevenit. Pentru condimentul gyros: Pregatiti-l ca aici. Dupa intrebuintarea condimentului puneti putina apa in mojar si dati deoparte. Pentru pulpele de pui: Spalati si zvantati bine pulpele de pui, apoi frecati-le bine cu condimentul gyros, pe ambele fete. Daca veti badijona bine pulpele cu gyros, aroma se va raspandi foarte bine, iar carnea va fi perfect condimentata. Puneti 1 lingura cu varf de umplutura in interiorul pulpei. Acoperiti umplutura cu o jumatate din pulpa, refacand forma initiala si prindeti cu scobitori. Transferati-le intr-o tava unsa cu ulei de masline, dar la fel de bine puteti sa le pregatiti punandu-le pe pat de cartofi. Adaugati in tava apa din mojar in care ati dizolvat resturile de condimente ramase pe pereti si vinul (aveti grija sa turnati pe la margine, langa pulpe, sa nu spalati crusta de condiment de la suprafata pulpelor). Decorati tava cu multe frunze aromatice proaspete (menta, cimbru, maghiran, oregano, patrunjel), dupa preferinta si presarati printre pulpe usturoiul tocati grosier. La final, stoarceti 1 lamaie peste pulpe. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si lasati totul la marinat, cel putin 1 ora, la temperatura camerei, dar mai bine la frigider pentru 3- 4 ore, avand grija sa scoateti tava cu 1 ora inainte de a o baga la cuptor. Dati tava la cuptorul incins, pentru 1 ora, la 180 grade, scoateti folia si dati din nou la cuptor pana ce carnea este facuta si frumos rumenita. Stropiti des pulpele cu sosul din tava. Scoateti scobitorile inainte de servire. Serviti pulpele de pui rustic, simplu, cu sosul din tava si cartofii copti (daca ati pus), presarate generos cu verdeturi aromatice, proaspat tocate.

Umplutura: Faceti un amestec din toate ingredientele. Puteti adauga si altele, dupa preferinta, mergand pe principiul ca tot ce este grecesc e binevenit. Pentru condimentul gyros: Pregatiti-l ca aici. Dupa intrebuintarea condimentului puneti putina apa in mojar si dati deoparte. Pentru pulpele de pui: Spalati si zvantati bine pulpele de pui, apoi frecati-le bine cu condimentul gyros, pe ambele fete. Daca veti badijona bine pulpele cu gyros, aroma se va raspandi foarte bine, iar carnea va fi perfect condimentata. Puneti 1 lingura cu varf de umplutura in interiorul pulpei. Acoperiti umplutura cu o jumatate din pulpa, refacand forma initiala si prindeti cu scobitori. Transferati-le intr-o tava unsa cu ulei de masline, dar la fel de bine puteti sa le pregatiti punandu-le pe pat de cartofi. Adaugati in tava apa din mojar in care ati dizolvat resturile de condimente ramase pe pereti si vinul (aveti grija sa turnati pe la margine, langa pulpe, sa nu spalati crusta de condiment de la suprafata pulpelor). Decorati tava cu multe frunze aromatice proaspete (menta, cimbru, maghiran, oregano, patrunjel), dupa preferinta si presarati printre pulpe usturoiul tocati grosier. La final, stoarceti 1 lamaie peste pulpe. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si lasati totul la marinat, cel putin 1 ora, la temperatura camerei, dar mai bine la frigider pentru 3- 4 ore, avand grija sa scoateti tava cu 1 ora inainte de a o baga la cuptor. Dati tava la cuptorul incins, pentru 1 ora, la 180 grade, scoateti folia si dati din nou la cuptor pana ce carnea este facuta si frumos rumenita. Stropiti des pulpele cu sosul din tava. Scoateti scobitorile inainte de servire. Serviti pulpele de pui rustic, simplu, cu sosul din tava si cartofii copti (daca ati pus), presarate generos cu verdeturi aromatice, proaspat tocate. Se potriveste cu o salata de cruditati si sos tzatziki sau legume asortate coapte.