Se taie dovleceii cubulete mai mari (daca sunt tineri, se lasa coaja, daca sunt mai mari se curata de coaja si de seminte). Se fierb in apa cu sare pentru 5 min, dupa care se scurg bine. Se amesteca cu 2 linguri de pesmet. Se pun intr-o tava unsa si tapetata cu pesmet celelalte 2 linguri. Intr-un castron se bat ouale cu smantana si cascavalul ras (eu am pus provolone), se pune un pic de piper si sare. Se pune peste dovlecei si se da la cuptor 40 min la 180 pana sunt frumos gratinate. Sunt delicioase.

Se taie dovleceii cubulete mai mari (daca sunt tineri, se lasa coaja, daca sunt mai mari se curata de coaja si de seminte). Se fierb in apa cu sare pentru 5 min, dupa care se scurg bine. Se amesteca cu 2 linguri de pesmet. Se pun intr-o tava unsa si tapetata cu pesmet celelalte 2 linguri. Intr-un castron se bat ouale cu smantana si cascavalul ras (eu am pus provolone), se pune un pic de piper si sare. Se pune peste dovlecei si se da la cuptor 40 min la 180 pana sunt frumos gratinate. Sunt delicioase.