Una dintre cele mai vechi metode de conservare a legumelor este conservarea prin uscare la soare. Pentru ca uscarea la soare necesita un climat cu o temperatura constanta si o umiditate scazuta cel putin 3 zile la rind, este ca un joc de noroc sa incerc aceasta metoda, asa ca, pentru deshidratarea legumelor, folosesc un deshidrator electric. Rosiile uscate sunt delicioase, pot fi folosite ca o gustare savuroasa, ca si garnitura pentru salate si supe dar si in multe feluri de mancare carora le dau o textura si savoare deosebita. Pentru ca anul acesta am avut o recolta buna de rosii Noir de Crimee, am folosit pentru deshidratare aceste rosii cu un gust incredibil de bun. Taiem rosiile felii subtiri, de 4-5 mm. grosime. Punem feliile de rosii in straturi intr-un vas, presarand peste fiecare strat condimente, sare si ulei. Lasam 30 de minute sa se intrepatrunda aromele apoi le asezam in tava de deshidratare pe o hartie de copt. Lasam rosiile la deshidratat timp de 12 ore la o temperatura de 40 grade c. Dupa deshidratare pastram rosiile intr-un recipient ermetic inchis, timp de 2 luni. Va doresc Pofta Buna!Una dintre cele mai vechi metode de conservare a legumelor este conservarea prin uscare la soare. Pentru ca uscarea la soare necesita un climat cu o temperatura constanta si o umiditate scazuta cel putin 3 zile la rind, este ca un joc de noroc sa incerc aceasta metoda, asa ca, pentru deshidratarea legumelor, folosesc un deshidrator electric. Rosiile uscate sunt delicioase, pot fi folosite ca o gustare savuroasa, ca si garnitura pentru salate si supe dar si in multe feluri de mancare carora le dau o textura si savoare deosebita. Pentru ca anul acesta am avut o recolta buna de rosii Noir de Crimee, am folosit pentru deshidratare aceste rosii cu un gust incredibil de bun. Taiem rosiile felii subtiri, de 4-5 mm. grosime. Punem feliile de rosii in straturi intr-un vas, presarand peste fiecare strat condimente, sare si ulei. Lasam 30 de minute sa se intrepatrunda aromele apoi le asezam in tava de deshidratare pe o hartie de copt. Lasam rosiile la deshidratat timp de 12 ore la o temperatura de 40 grade c. Dupa deshidratare pastram rosiile intr-un recipient ermetic inchis, timp de 2 luni. Va doresc Pofta Buna! Ca o gustare crocanta, ca si garnitura pentru salate si supe, in multe feluri de mancare carora le dau o savoare deosebita