Rumeniti fasiile de kaizer / bacon intr-o lingura de ulei. Adaugati ceapa tocata si continuati calirea pana ce aceasta devine transparenta. La sfarsit, puneti usturoiul si dupa 1 minut, dati deoparte. Pregatiti un sos bechamel: caliti faina in untul incins, diluati cu lapte si lasati pe foc mic pana se ingroasa la consistenta unei smantani mai groase, amestecand mereu. Condimentati cu sare, piper si nucsoara, dupa gust. Lasati in asteptare. Daca folositi spanac proaspat: -infuzati-l cateva minute in apa sarata clocotita (cat sa se inmoaie putin), scurgeti si clatiti-l imediat cu apa rece (isi pastreaza mai bine culoarea). Scurgeti bine din nou, apoi tocati-l marunt. Daca folositi spanac congelat: -lasati-l intr-o strecuratoare sa se dezghete si sa se scurga. Intindeti pe toata suprafata unui vas termorezistent un strat de piure / pasta de rosii peste care puneti uniform, tot in strat, spanacul tocat (acoperiti bine toata tava). Repartizati uniform compozitia cu kaizer / bacon si presarati cu din cantitatea de cascaval ras. Turnati deasupra sosul bechamel, nivelati si presarati cu restul de cascaval ras. Dati la cuptorul incins, pentru cca 20 min, la 180 grade sau pana ce cascavalul este topit si se rumeneste frumos. Serviti imediat ca garnitura sau fel principal.

Rumeniti fasiile de kaizer / bacon intr-o lingura de ulei. Adaugati ceapa tocata si continuati calirea pana ce aceasta devine transparenta. La sfarsit, puneti usturoiul si dupa 1 minut, dati deoparte. Pregatiti un sos bechamel: caliti faina in untul incins, diluati cu lapte si lasati pe foc mic pana se ingroasa la consistenta unei smantani mai groase, amestecand mereu. Condimentati cu sare, piper si nucsoara, dupa gust. Lasati in asteptare. Daca folositi spanac proaspat: -infuzati-l cateva minute in apa sarata clocotita (cat sa se inmoaie putin), scurgeti si clatiti-l imediat cu apa rece (isi pastreaza mai bine culoarea). Scurgeti bine din nou, apoi tocati-l marunt. Daca folositi spanac congelat: -lasati-l intr-o strecuratoare sa se dezghete si sa se scurga. Intindeti pe toata suprafata unui vas termorezistent un strat de piure / pasta de rosii peste care puneti uniform, tot in strat, spanacul tocat (acoperiti bine toata tava). Repartizati uniform compozitia cu kaizer / bacon si presarati cu din cantitatea de cascaval ras. Turnati deasupra sosul bechamel, nivelati si presarati cu restul de cascaval ras. Dati la cuptorul incins, pentru cca 20 min, la 180 grade sau pana ce cascavalul este topit si se rumeneste frumos. Serviti imediat ca garnitura sau fel principal.