Rosiile le-am spalat si le-am taiat felii, indepartand cotorul. Le-am trecut de doua ori prin masina de presat rosii. Sucul obtinut l-am fiert la foc mic( aproximativ 4 ore) intr-o oala de tuci,pana a scazut la jumatate. La jumatatea fierberii, am adaugat sarea si zaharul. Am turnat sucul fierbinte in sticlele sterilizate, am pus cate o lingura de ulei apoi am sigilat. Le-am pus sa stea sub o patura pana a doua zi cand s-au racit. Fierbeti sucul de rosii pana obtineti consistenta dorita Sarea si zaharul se adauga dupa gust. Daca pregatiti cantitate mai mica, timpul de fierbere se reduce.

Cum se face sucul de rosii pentru iarna Rosiile le-am spalat si le-am taiat felii, indepartand cotorul. Le-am trecut de doua ori prin masina de presat rosii. Sucul obtinut l-am fiert la foc mic( aproximativ 4 ore) intr-o oala de tuci,pana a scazut la jumatate. La jumatatea fierberii, am adaugat sarea si zaharul. Am turnat sucul fierbinte in sticlele sterilizate, am pus cate o lingura de ulei apoi am sigilat. Le-am pus sa stea sub o patura pana a doua zi cand s-au racit. Fierbeti sucul de rosii pana obtineti consistenta dorita Sarea si zaharul se adauga dupa gust. Daca pregatiti cantitate mai mica, timpul de fierbere se reduce.