Detalii Gasca umpluta cu ciuperci
Ingrediente:
un boboc mare de gasca,
800 g ciuperci,
o ceapa,
o bucata costita afumata,
50 ml ulei ,
o rosie,
o legatura de verdeata,
un ou,
sare piper pentru marinata ,
ulei de masline sare piper,
200 ml vin alb sau roz,
4 foi de dafin,
cateva felii de facon afumat
Bobocul de gasca curatat de fulgi,parlit si spalat se curata de intestine,se lasa intreg facand o incizie doar pe burta.
Se opreste pipota care se curata asi spala bine,inima si ficatul. Se fac niste incizii pe pieptul bobocului apoi se freaca bine in interior dar si in exterior cu ulei de masline,apoi cu sare si piper si se aseaza cu pieptul in jos intr-o tava mai inalta cu capac in care punem vinul cu 200 ml de apa,un pic de sare,ulei de masline,foi de dafin.
Punem in tava si maruntaiele apoi acoperim si lasam la frigider de seara pana a 2 a zi. Se scoate tava din frigider,se impaneaza in fiecare crestatura de pe piept cu bucati de afumatura, se mai stropeste bobocul cu ulei de masline,se aseaza din nou in tava cu pieptiulin jos apoi se acopera tava si se da o ora la cuptor,dupa care se intoarce bobocul cu pieptul in sus si se mai da jumatate de ora la cuptor. Intre timp pregatim umplutura calind intr-unm strop de ulei ceapa cu maruntaiele taiate bucati mici si cu restul de afumatura taiata marunt.
Se adauga si ciupercile feliate,rosia cubulete,se potriveste de sare si piper si se lasa sa scada bine apoi se da de p[e foc si adaugam verdeata si cand s-a racit un pic si oul batut.
Cu aceasta umputura se umple bobocul de gasca apoi acoperim incizia cu fasii de bacon afumat,punem in tavita cu pip[tul in sus,acoperim cu capac sau folie e aluminiu si dam din nou 30 de minute in cuptor,tava fiind acoerita cu capac sau foli de aluminiu.
Se scoate tava si se descopera si se mai lasa 15 minute sa se rumeneasca frumos.
Se servste pertionata,calda. Pofta buna!Bobocul de gasca curatat de fulgi,parlit si spalat se curata de intestine,se lasa intreg facand o incizie doar pe burta.
Se opreste pipota care se curata asi spala bine,inima si ficatul. Se fac niste incizii pe pieptul bobocului apoi se freaca bine in interior dar si in exterior cu ulei de masline,apoi cu sare si piper si se aseaza cu pieptul in jos intr-o tava mai inalta cu capac in care punem vinul cu 200 ml de apa,un pic de sare,ulei de masline,foi de dafin.
Punem in tava si maruntaiele apoi acoperim si lasam la frigider de seara pana a 2 a zi. Se scoate tava din frigider,se impaneaza in fiecare crestatura de pe piept cu bucati de afumatura, se mai stropeste bobocul cu ulei de masline,se aseaza din nou in tava cu pieptiulin jos apoi se acopera tava si se da o ora la cuptor,dupa care se intoarce bobocul cu pieptul in sus si se mai da jumatate de ora la cuptor. Intre timp pregatim umplutura calind intr-unm strop de ulei ceapa cu maruntaiele taiate bucati mici si cu restul de afumatura taiata marunt.
Se adauga si ciupercile feliate,rosia cubulete,se potriveste de sare si piper si se lasa sa scada bine apoi se da de p[e foc si adaugam verdeata si cand s-a racit un pic si oul batut.
Cu aceasta umputura se umple bobocul de gasca apoi acoperim incizia cu fasii de bacon afumat,punem in tavita cu pip[tul in sus,acoperim cu capac sau folie e aluminiu si dam din nou 30 de minute in cuptor,tava fiind acoerita cu capac sau foli de aluminiu.
Se scoate tava si se descopera si se mai lasa 15 minute sa se rumeneasca frumos.
Se servste pertionata,calda. Pofta buna!