Prajiti piperul de Sichuan 1-2 minute, intr-o tigaie incinsa, la foc potrivit spre mic. Adaugati bucatelele de cassia/scortisoara, anasonul, cuisoarele, semintele de fenicul si prajiti inca 30-40 secunde, amestecand continuu. Transferati totul intr-un mojar si pisati mixtura pana se trensforma in pudra sau procesati cu ajutorul unei rasnite de cafea. Cerneti apoi amestecul pentru a indeparta particulele ramase mari. Pastrati in recipient bine inchis, la adapost de lumina si umezeala. Folositi cu atentie, in cantiteti mici, deoarece amestecul are gust puternic.

Prajiti piperul de Sichuan 1-2 minute, intr-o tigaie incinsa, la foc potrivit spre mic. Adaugati bucatelele de cassia/scortisoara, anasonul, cuisoarele, semintele de fenicul si prajiti inca 30-40 secunde, amestecand continuu. Transferati totul intr-un mojar si pisati mixtura pana se trensforma in pudra sau procesati cu ajutorul unei rasnite de cafea. Cerneti apoi amestecul pentru a indeparta particulele ramase mari. Pastrati in recipient bine inchis, la adapost de lumina si umezeala. Folositi cu atentie, in cantiteti mici, deoarece amestecul are gust puternic. Nota: - Cassia se poate inlocui cu scortisoara (cele doua condimente sunt foarte apropiate ca gust si aroma). - Piperul de Sichuan nu se poate substitui cu piper negru. Piperul de Sichuan are un gust mai putin picant, cu nuante sarate si salcii, iar iuteala sa este intarziata si are efectul de a amorti putin limba. - La nevoie, anasonul stelat poate fi substituit cu anason simplu, dar trebuie tinut cont de faptul ca acesta din urma are gust si aroma mai slabe, deci cantitatea trebuie sa fie marita cu circa 25-30 %.