Curatati gaturile de pielita si crestati-le pana la os, de jur imprejur, in cateva locuri. Spalati bine gaturile, lasati-le la scurs si stergeti-le apoi cu servetele absorbante. Incingeti untura/uleiul intr-o cratita/tuci si prajiti bucatile de gat pana se rumenesc placut pe toate partile. ** Cratita/tuciul folosit sa aiba o marime cat sa cuprinda carnea pe un singur strat si sa poata sa mearga la cuptor. Scoateti gaturile intr-un alt vas. Repuneti cratita/tuciul cu grasime pe foc, adaugati ghimbirul razuit, usturoiul strivit si ardeiul iute tocat marunt/fulgii de ardei iute si caliti 1 min, pana incep sa miroasa frumos, amestecand continuu. Turnati sosul de soia in care ati dizolvat zaharul si five spices (5 aromele chinezesti). Aduceti la fierbere si lasati pe foc inca 1 min, timp in care dezlipiti de pe fundul si peretii vasului depunerile ramase dupa prajirea carnii. Repuneti gaturile in vas si turnati imediat supa/apa (doar cat sa ajunga la jumatatea bucatilor de carne) si aduceti din nou la fierbere. Acoperiti vasul cu un capac care inchide bine sau cu folie de aluminiu si dati la cuptorul incins, pentru cca 3 ore, la 150 grade, sau pana ce sosul este scazut si carnea se desprinde de pe os. Intoarceti carnea la fiecare ora ca sa fiarba egal si aveti grija ca de fiecare data sa acoperiti vasul cat mai etans. ** Dupa prima ora nu veti vedea mare lucru schimbat, sosul e inca lichid. Dupa a doua ora sosul e mai inchis la culoare si a scazut un pic. Dupa a treia ora sosul e foarte scazut, rosiatic, iar carnea se desprinde usor de pe os. Scoateti cratita din cuptor si inclinati-o. Cu o lingura adunati cat puteti din grasimea de deasupra si aruncati-o, fara a lua si sosul maroniu. Gustati sosul si adaugati otetul doar cat sa echilibreze gustul dulceag al acestuia (mai mult sau mai putin decat cantitatea precizata, dupa preferinta voastra- eu am pus lingura otet de orez). Puneti cratita pe plita si fierbeti la foc mediu pana sosul se reduce si arata ca un sos caramel, iar bucatile de carne devin lucioase (cca 2-3 min). In acest timp intoarceti constant bucatile de carne ca sa se acopere pe toate partile de sos. Serviti gaturile de curcan caramelizate alaturi de un orez cu susan, legume verzi fierte pe abur si stropiti totul cu sos.

Curatati gaturile de pielita si crestati-le pana la os, de jur imprejur, in cateva locuri. Spalati bine gaturile, lasati-le la scurs si stergeti-le apoi cu servetele absorbante. Incingeti untura/uleiul intr-o cratita/tuci si prajiti bucatile de gat pana se rumenesc placut pe toate partile. ** Cratita/tuciul folosit sa aiba o marime cat sa cuprinda carnea pe un singur strat si sa poata sa mearga la cuptor. Scoateti gaturile intr-un alt vas. Repuneti cratita/tuciul cu grasime pe foc, adaugati ghimbirul razuit, usturoiul strivit si ardeiul iute tocat marunt/fulgii de ardei iute si caliti 1 min, pana incep sa miroasa frumos, amestecand continuu. Turnati sosul de soia in care ati dizolvat zaharul si five spices (5 aromele chinezesti). Aduceti la fierbere si lasati pe foc inca 1 min, timp in care dezlipiti de pe fundul si peretii vasului depunerile ramase dupa prajirea carnii. Repuneti gaturile in vas si turnati imediat supa/apa (doar cat sa ajunga la jumatatea bucatilor de carne) si aduceti din nou la fierbere. Acoperiti vasul cu un capac care inchide bine sau cu folie de aluminiu si dati la cuptorul incins, pentru cca 3 ore, la 150 grade, sau pana ce sosul este scazut si carnea se desprinde de pe os. Intoarceti carnea la fiecare ora ca sa fiarba egal si aveti grija ca de fiecare data sa acoperiti vasul cat mai etans. ** Dupa prima ora nu veti vedea mare lucru schimbat, sosul e inca lichid. Dupa a doua ora sosul e mai inchis la culoare si a scazut un pic. Dupa a treia ora sosul e foarte scazut, rosiatic, iar carnea se desprinde usor de pe os. Scoateti cratita din cuptor si inclinati-o. Cu o lingura adunati cat puteti din grasimea de deasupra si aruncati-o, fara a lua si sosul maroniu. Gustati sosul si adaugati otetul doar cat sa echilibreze gustul dulceag al acestuia (mai mult sau mai putin decat cantitatea precizata, dupa preferinta voastra- eu am pus lingura otet de orez). Puneti cratita pe plita si fierbeti la foc mediu pana sosul se reduce si arata ca un sos caramel, iar bucatile de carne devin lucioase (cca 2-3 min). In acest timp intoarceti constant bucatile de carne ca sa se acopere pe toate partile de sos. Serviti gaturile de curcan caramelizate alaturi de un orez cu susan, legume verzi fierte pe abur si stropiti totul cu sos.