Detalii Biscuiti cu chimen si parmezan
Untul (de la temperatura camerei) il mixam cu oul. Adaugam sarea, boiaua dulce si chimenul. Parmezanul il dam pe raztoarea mica, il incorporam si pe el. Aveti grija ca parmezanul este saratel, sa nu scapati mai mult sau puteti pune mai putina sare. Cernem faina, o punem treptat in compozitie, mixam. Cand nu mai putem folosi mixerul, amestecam cu mainile. Punem aluatul in folie, il dam 20-30 de minute la frigider. Dupa ce trece acest timp, presaram faina pe masa de lucru, scoatem aluatul. Rupem cam jumatate din el, intindem o foaie potrivit de groasa, decupam biscuitii. Ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu putina distanta intre ei. Ii introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, 10-12 minute, cat se rumenesc usor deasupra. La fel procedam si cu restul de aluat. Cand sunt gata, ii scoatem din tava intr-o cutie metalica cu capac, ii lasam sa se raceasca, apoi punem si capacul. Din aceasta cantitate va ies cam 55-60 de bucati. Pofta buna!Untul (de la temperatura camerei) il mixam cu oul. Adaugam sarea, boiaua dulce si chimenul. Parmezanul il dam pe raztoarea mica, il incorporam si pe el. Aveti grija ca parmezanul este saratel, sa nu scapati mai mult sau puteti pune mai putina sare. Cernem faina, o punem treptat in compozitie, mixam. Cand nu mai putem folosi mixerul, amestecam cu mainile. Punem aluatul in folie, il dam 20-30 de minute la frigider. Dupa ce trece acest timp, presaram faina pe masa de lucru, scoatem aluatul. Rupem cam jumatate din el, intindem o foaie potrivit de groasa, decupam biscuitii. Ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu putina distanta intre ei. Ii introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, 10-12 minute, cat se rumenesc usor deasupra. La fel procedam si cu restul de aluat. Cand sunt gata, ii scoatem din tava intr-o cutie metalica cu capac, ii lasam sa se raceasca, apoi punem si capacul. Din aceasta cantitate va ies cam 55-60 de bucati. Pofta buna!