Detalii Pizza rustica
Ingrediente:
pentru aluat: faina cat cuprinde (aprox 500 g),
1 cub mic de drojdie (25 g),
3 linguri ulei de masline,
400 ml apa calduta,
2 lingurite sare,
Optional: oregano,
pentru decorat: rosii decojite,
ardei gras,
salam,
carnaciori,
masline si cascaval,
ketchup dulce si picant
Aceasta e reteta mea de pizza de casa, la care am folosit ingrediente preferate de toti membrii familiei: rosii decojite, ardei gras, salam, carnaciori, masline si cascaval. Mod de preparare: Mai intai pregatim aluatul: Se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga 2 lingurite de sare, putin oregano, uleiul si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru intins. Se poate folosi imediat dar daca vreti sa iasa mai pufoasa, se lasa o jumatate de ora la rece (daca nu aveti o camara unde e frig, il dati la frigider). Intre timp, se preincalzeste cuptorul si se feliaza salamul, maslinele, legumele si tot ce mai doriti sa adaugati pe pizza. Se imparte aluatul in 4 bucati si se intinde fiecare pe masa presarata cu faina, in forma pe cat posibil rotunda. Se unge aluatul cu ketchup si se orneaza dupa gust. Se rade cascavalul si se da la cuptor pana se rumenesc (aprox 30 de minute), la foc mediu. Pofta Buna!Aceasta e reteta mea de pizza de casa, la care am folosit ingrediente preferate de toti membrii familiei: rosii decojite, ardei gras, salam, carnaciori, masline si cascaval. Mod de preparare: Mai intai pregatim aluatul: Se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga 2 lingurite de sare, putin oregano, uleiul si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru intins. Se poate folosi imediat dar daca vreti sa iasa mai pufoasa, se lasa o jumatate de ora la rece (daca nu aveti o camara unde e frig, il dati la frigider). Intre timp, se preincalzeste cuptorul si se feliaza salamul, maslinele, legumele si tot ce mai doriti sa adaugati pe pizza. Se imparte aluatul in 4 bucati si se intinde fiecare pe masa presarata cu faina, in forma pe cat posibil rotunda. Se unge aluatul cu ketchup si se orneaza dupa gust. Se rade cascavalul si se da la cuptor pana se rumenesc (aprox 30 de minute), la foc mediu. Pofta Buna!