Detalii Muschiulet de porc la cuptor cu sos alb si ciuperci
Muschiuletii ii spalam si ii tamponam cu un servetel de bucatarie. Intr-o tigaie topim untul, punem cimbrul, presaram putina sare si piper. Punem fiecare muschiulet in tigaie, pe rand, si ii rumenim frumos pe toate partile. Ii scoatem cu o paleta si ii asezam intr-o tava potrivita pentru cuptor. Intr-un bol amestecam vinul, apa, pasta de tomate, usturoiul curatat si pisat, boiaua, sare si piper dupa gust. Le amestecam bine si turnam tot acest amestec in tava. Acoperim tava si o bagam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 40-45 de minute. Dupa acest timp, descoperim muschiuletii si ii stropim cu zeama din tava. Ii stropim de vreo 3 ori, intr-un interval de 20 de minute, maxim, sa prinsa o usoara crusta. Cand sunt gata ii scoatem din cuptor. Sosul: Spalam ciupercile si le punem la fiert 20-25 de minute. Cand s-au fiert, le scurgem de apa si le lasam sa se racoreasca. Castravetii murati ii facem cubulete. Intr-un bol mic, amestecam iaurtul, smantana, castravetii murati, ciupercile, sare si piper dupa gust. Taiem muschiuletul felii, punem sos deasupra si servim. Pofta buna!Muschiuletii ii spalam si ii tamponam cu un servetel de bucatarie. Intr-o tigaie topim untul, punem cimbrul, presaram putina sare si piper. Punem fiecare muschiulet in tigaie, pe rand, si ii rumenim frumos pe toate partile. Ii scoatem cu o paleta si ii asezam intr-o tava potrivita pentru cuptor. Intr-un bol amestecam vinul, apa, pasta de tomate, usturoiul curatat si pisat, boiaua, sare si piper dupa gust. Le amestecam bine si turnam tot acest amestec in tava. Acoperim tava si o bagam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 40-45 de minute. Dupa acest timp, descoperim muschiuletii si ii stropim cu zeama din tava. Ii stropim de vreo 3 ori, intr-un interval de 20 de minute, maxim, sa prinsa o usoara crusta. Cand sunt gata ii scoatem din cuptor. Sosul: Spalam ciupercile si le punem la fiert 20-25 de minute. Cand s-au fiert, le scurgem de apa si le lasam sa se racoreasca. Castravetii murati ii facem cubulete. Intr-un bol mic, amestecam iaurtul, smantana, castravetii murati, ciupercile, sare si piper dupa gust. Taiem muschiuletul felii, punem sos deasupra si servim. Pofta buna!