Detalii Rulouri cu crema de branza si crema de pate
Rulourile: Untul il topim. Laptele il punem pe foc, intr-un ibric, pana devine caldut. Drojdia o amestecam cu zaharul si 2-3 linguri de lapte, apoi o lasam la odihnit 10 minute. Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, drojdia si amestecam cu mana. Adaugam oul si untul topit. Incepem sa turnam lapte, cate putin, framantam, pana aluatul devine omogen si elastic. Il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit 30-40 de minute. Dupa acest timp, impartim aluatul in doua. Intindem prima foaie, sa fie subtirica, apoi cu un rulou zimtat taiem fasii subtiri. Luam formele de rulouri si le imbracam pe fiecare cu cate o fasie de aluat, dar nu pana la capete, ca sa le putem scoate. Eu am avut si forme mai mari si am pus aluat pana la jumatate, ca sa fie toate de aceeasi dimensiune. Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam rulourile, le ungem cu ou batut si presaram mac si chimen. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc. Cand sunt gata, le scoatem de pe forme, le lasam 5 minute sa se racoreasca, apoi le acoperim pana se racesc complet. Din acest aluat mi-au iesit 25 de bucati, asa ca am copt doua tavi. Crema de branza: Mararul se spala, indepartam coditele si il tocam marunt. Gogosarii muratii ii taiem cubulete mici. Intr-un bol punem crema de branza, mararul, gogosarii, busuiocul, sare si piper dupa gust. Le amestecam bine. Crema de pate: Castravetii muratii ii tocam maruntel. Pateul il frecam bine cu untul, adaugam castravetii, sare si piper dupa gust. Dupa ce s-au racit rulourile, cu ajutorul unui pos le umplem. Le dam la rece putin apoi sunt numai bune de servit!Rulourile: Untul il topim. Laptele il punem pe foc, intr-un ibric, pana devine caldut. Drojdia o amestecam cu zaharul si 2-3 linguri de lapte, apoi o lasam la odihnit 10 minute. Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, drojdia si amestecam cu mana. Adaugam oul si untul topit. Incepem sa turnam lapte, cate putin, framantam, pana aluatul devine omogen si elastic. Il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit 30-40 de minute. Dupa acest timp, impartim aluatul in doua. Intindem prima foaie, sa fie subtirica, apoi cu un rulou zimtat taiem fasii subtiri. Luam formele de rulouri si le imbracam pe fiecare cu cate o fasie de aluat, dar nu pana la capete, ca sa le putem scoate. Eu am avut si forme mai mari si am pus aluat pana la jumatate, ca sa fie toate de aceeasi dimensiune. Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam rulourile, le ungem cu ou batut si presaram mac si chimen. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc. Cand sunt gata, le scoatem de pe forme, le lasam 5 minute sa se racoreasca, apoi le acoperim pana se racesc complet. Din acest aluat mi-au iesit 25 de bucati, asa ca am copt doua tavi. Crema de branza: Mararul se spala, indepartam coditele si il tocam marunt. Gogosarii muratii ii taiem cubulete mici. Intr-un bol punem crema de branza, mararul, gogosarii, busuiocul, sare si piper dupa gust. Le amestecam bine. Crema de pate: Castravetii muratii ii tocam maruntel. Pateul il frecam bine cu untul, adaugam castravetii, sare si piper dupa gust. Dupa ce s-au racit rulourile, cu ajutorul unui pos le umplem. Le dam la rece putin apoi sunt numai bune de servit!