Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Adaugam drojdia, amestecam cu mana, punem circa 100 ml lapte caldut. Incepem sa framantam, incorporam macul si cascavalul, pe care il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Mai adaugam lapte, framantam pana obtinem un aluat omogen si usor lipicios. La final incorporam uleiul. Acoperim aluatul cu un prosop curat, il lasam la dospit 40-50 de minute, la loc ferit de curent. Dupa ce a crescut, trecem mainile prin faina alba si impartim aluatul in 8 bucati, aproximativ egale. Formam niste bile, pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le lasam 10 minute la odihnit, apoi batem oul spuma si cu un penson le ungem. Introducem chiflele in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata, le scoatem, le lasam 5 minute sa se racoreasca si servim!Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Adaugam drojdia, amestecam cu mana, punem circa 100 ml lapte caldut. Incepem sa framantam, incorporam macul si cascavalul, pe care il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Mai adaugam lapte, framantam pana obtinem un aluat omogen si usor lipicios. La final incorporam uleiul. Acoperim aluatul cu un prosop curat, il lasam la dospit 40-50 de minute, la loc ferit de curent. Dupa ce a crescut, trecem mainile prin faina alba si impartim aluatul in 8 bucati, aproximativ egale. Formam niste bile, pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le lasam 10 minute la odihnit, apoi batem oul spuma si cu un penson le ungem. Introducem chiflele in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata, le scoatem, le lasam 5 minute sa se racoreasca si servim!