Detalii Bulz dacic
Intr-un ceaun, punem niste apa la fiert cu sare si o lingura malai. Cand clocoteste, turnam malai in ploaie, amestecam cu telul, pana obtinem o mamaliga nici prea moale, nici prea tare. O rasturnam pe un platou si o lasam sa se racoreasca, atat cat sa o suportam in maini. Costita o taiem feliute si o rumenim intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei. Din oua pregatim niste ochiuri. Casul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Rupem mamaliga in 3, sau puteti face una mai mare sa pregatiti mai mult bulzuri. Luam prima bucata de mamaliga, o intindem in maini, presaram putin cas ras, cateva feliute de costita si formam o minge, pe care o aplatizam putin. La fel procedam si cu celelalte. Intr-o tava punem hartie de copt si asezam bulzurile. Deasupra asezam cate un ochi si mai presaram putin cas. Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-15 minute. Le scoatem cand sunt gata, lasam 2-3 minute sa se racoreasca si servim. Poate fi servit simplu sau cu smantana!Intr-un ceaun, punem niste apa la fiert cu sare si o lingura malai. Cand clocoteste, turnam malai in ploaie, amestecam cu telul, pana obtinem o mamaliga nici prea moale, nici prea tare. O rasturnam pe un platou si o lasam sa se racoreasca, atat cat sa o suportam in maini. Costita o taiem feliute si o rumenim intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei. Din oua pregatim niste ochiuri. Casul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Rupem mamaliga in 3, sau puteti face una mai mare sa pregatiti mai mult bulzuri. Luam prima bucata de mamaliga, o intindem in maini, presaram putin cas ras, cateva feliute de costita si formam o minge, pe care o aplatizam putin. La fel procedam si cu celelalte. Intr-o tava punem hartie de copt si asezam bulzurile. Deasupra asezam cate un ochi si mai presaram putin cas. Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-15 minute. Le scoatem cand sunt gata, lasam 2-3 minute sa se racoreasca si servim. Poate fi servit simplu sau cu smantana!