Detalii Meniu de vară
Ingrediente:
Pentru tigaia de legume: - 6 cartofi,
- 2 morcovi,
- 1 ardei gras rosu,
- 4 cepe (doar bulbul),
- 3 linguri de ulei pentru prajit,
- cateva fire de cimbru proaspat,
- 30 gr,
cascaval pentru ornat (afumat),
- sare si piper dupa gust,
Pentru tigaia cu carnati: - 5 fire lungi de carnati (20 cm/ buc),
- 3 linguri de ulei pentru prajit,
Pentru salata: - 1/2 salata iceberg,
- 2 castraveti cornison,
- frunzele de ceapa verde ramase,
- sare,
- 1 lingurita ulei de masline,
- frunze de busuioc pentru decor
Spalam, curatam si taiem legumele dupa preferinta (aceasta operatiune o puteti face in pasi pentru a nu avea timpi morti in bucatarie; pregatiti legumele exact in ordinea adaugarii lor in tigaie). Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul la infierbantat. Cand s-a incins suficient adaugam cartofii, urmand morcovii, ardeiul gras si ceapa. Ii aburim si prajim suficient, pana cand legumele sunt crocante la exterior si moi in interior. Condimentam cu sare si piper dupa gust si cateva fire de cimbru. Amestecam si pastram la cald pana servim (ideal ar fi ca salata si carnatii sa fie pregatiti deja). Ornam cu cascaval (afumat) si servim. *Cat timp se fac legumele, ne ocupam de salata si carnati. Spalam bine frunzele de salata, foile de ceapa si castravetii si le lasam la scurs. Tocam frunzele de ceapa inele, castravetii bucati marunte si salata o taiem uniform cu cutitul (fiind o salata mai dura, eu o toc cu cutitul dar dupa dorinta se poate rupe si cu mana). Punem sare si uleiul de masline si o amestecam in salatiera. Ornam cu frunze de busuioc. Carnatii ii taiem in bucati potrivite si ii prajim in ulei incins. Pofta buna!Spalam, curatam si taiem legumele dupa preferinta (aceasta operatiune o puteti face in pasi pentru a nu avea timpi morti in bucatarie; pregatiti legumele exact in ordinea adaugarii lor in tigaie). Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul la infierbantat. Cand s-a incins suficient adaugam cartofii, urmand morcovii, ardeiul gras si ceapa. Ii aburim si prajim suficient, pana cand legumele sunt crocante la exterior si moi in interior. Condimentam cu sare si piper dupa gust si cateva fire de cimbru. Amestecam si pastram la cald pana servim (ideal ar fi ca salata si carnatii sa fie pregatiti deja). Ornam cu cascaval (afumat) si servim. *Cat timp se fac legumele, ne ocupam de salata si carnati. Spalam bine frunzele de salata, foile de ceapa si castravetii si le lasam la scurs. Tocam frunzele de ceapa inele, castravetii bucati marunte si salata o taiem uniform cu cutitul (fiind o salata mai dura, eu o toc cu cutitul dar dupa dorinta se poate rupe si cu mana). Punem sare si uleiul de masline si o amestecam in salatiera. Ornam cu frunze de busuioc. Carnatii ii taiem in bucati potrivite si ii prajim in ulei incins. Pofta buna!