Reteta o am de La Cuisine de Bernard,este o reteta originala mexicana,este un piure de avocado,pentru aceasta reteta nu exista condimente speciale,dar puteti folosi de exemplu pudra de chimion,specifica Bernard.(si tot el spune ca nu exista chimion in reteta orignala,ci doar el il folosete pentru a da o savoare deosebita piureului de avocado).

Intai se taie avocado pe mijloc si se scoate samburele.

Se scoate miezul cu o lingura sau cu un cutit special penru avocado.

Se stoarce zeama de la o jumatate de lamaie si se pune peste miezul de avocado.

Se piseaza miezul cu o furculita,apoi se taie rosia cubulete cu tot cu zeama pentru ca impiedica oxidrea fructului de avocado,ceapa se taie si ea cubulete mici.

Se pun toate intr-un bol si se amesteca bine.

Se adauga Tabasco,se sareza,si se poate adauga daca doriti chimion pentru aroma mai deosebita,apoi la final se pune coriandru crud sau uscat.

Se serveste imediat pe felii de paine sau crochete.

Pofta buna!Pentru a nu se oxida se poate pune o folie de folie alimentara peste bol.