Alegeti fructe proaspete, sanatoase, bine coapte dar inca tari (nu trecute din copt). Spalati bine fructele si curatati-le de codite. Spalati lamaia si taiati-o felii de 0, 5 cm grosime, apoi taiati in sferturi. Asezati-le in borcane de 800 gr, proaspat spalate, de preferat cu capace cu filet. Intercalati printre fructe si bucatele de lamaie. Umpleti borcanele cu apa, pe care apoi o desertati intr-un vas pe care il puneti pe foc. Adaugati cate 3 linguri de zahar tos pentru fiecare borcan. Amestecati ca sa se dizolve zaharul si sa se incalzeasca usor. Puneti in fiecare borcan cate o lingurita de zahar vanilat apoi umpleti borcanele cu siropul de zahar. Puneti capace si asezati borcanele intr-o tava pe care o puneti la cuptor sa fiarba la foc mic. Dupa 15 minute, stingeti focul si lasati borcanele sa se raceasca in cuptor pana a doua zi. Puneti borcanele bine racite in camara rece si intunecoasa.

Alegeti fructe proaspete, sanatoase, bine coapte dar inca tari (nu trecute din copt). Spalati bine fructele si curatati-le de codite. Spalati lamaia si taiati-o felii de 0, 5 cm grosime, apoi taiati in sferturi. Asezati-le in borcane de 800 gr, proaspat spalate, de preferat cu capace cu filet. Intercalati printre fructe si bucatele de lamaie. Umpleti borcanele cu apa, pe care apoi o desertati intr-un vas pe care il puneti pe foc. Adaugati cate 3 linguri de zahar tos pentru fiecare borcan. Amestecati ca sa se dizolve zaharul si sa se incalzeasca usor. Puneti in fiecare borcan cate o lingurita de zahar vanilat apoi umpleti borcanele cu siropul de zahar. Puneti capace si asezati borcanele intr-o tava pe care o puneti la cuptor sa fiarba la foc mic. Dupa 15 minute, stingeti focul si lasati borcanele sa se raceasca in cuptor pana a doua zi. Puneti borcanele bine racite in camara rece si intunecoasa. In fiecare borcan, puneti un singur fel de fructe. Alegeti fructe de aproximativ aceiasi marime. Folositi zahar tos cu cristalul mare. Daca va place, puteti pune cate un bat de scortisoara in fiecare borcan. Puteti modifica cantitatea de zahar in functie de gustul dvs. Nu deschideti usa cuptorului pana nu se racesc borcanele. Daca aveti o camara racoroasa si bine aerisita compotul rezista pana in primavara. Pofta buna!