Inca imi amintesc de vremurile din copilarie cand bunica mea imi facea toate poftele, printre ele cunoscutele merdenele cu branza, care le mancam cu pofta de fiecare data cand ea le facea, mai ales cand erau scoase direct din cuptor, pentru ca erau foarte moi si calde.

Tin minte ca in fiecare dimineata luam cate 2 merdenele, le impachetam si le mancam la scoala, bineinteles o rugam pe bunica sa le faca cu o zi inainte. Aceste merdenele le mancam in pauze pentru a-mi potoli foamea si banii care-i primeam in fiecare zi ii economiseam pentru a-mi cumpara altceva.

Merdenele cu branza sunt foarte bune si in acelasi timp sanatoase si merita sa fie aduse la masa, inlocuind alte deserturi care probabil nu satura la fel de bine precum o merdeanea.

De asemenea, am invatat si eu sa fac aceste merdenele cu branza si, de obicei, cand stiu ca vin cativa prieteni la mine, ii cinstesc cu aceste merdenele, multumindu-mi si spunandu-mi ca au un gust genial, de aceea nu uit niciodata sa le povestesc de la cine am invatat sa le fac.

Eu cred ca oricine poate face aceste merdenele, mai ales ca nu contine multe ingrediente, de asemenea, poate prepara o multime de merdenele pentru a-i ajunge pe toata perioada zilei, atat lui sau ei, cat si pentru restul membrilor din familie.

Ingrediente:
- 1 kg faina
- 400 g gris
- 2 oua
- 500 g mix de branza
- 500 g unt gras sau margarina
- 550 ml apa
- 1 lingurita otet
- 1 lingurita sare

In concluzie, va recomand cu incredere aceste merdenele pentru ca sunt foarte hranitoare si sanatoase. Sunt sigur ca va veti bucura de gustul acestora atat voi si cei apropiati voua.

Voi ce parere aveti de aceste merdenele cu branza?