Buna mai este dulceata de cirese sau visine .

Partea cea mai lenta este cea cu munca de chinez batran :D, pana scoti samburii. Introduci fructele parguite si aromate intr-un borcanel. Intr-o zi ploioasa de toamna scoti borcanelul la iveala din camara si zambesti in amintirea verii !!!Ciresele se curata de codite, se spala . Curatati ciresele de samburi . Amestecati ciresele curatate cu 500 gr zahar si crengutele de menta . Se lasa in vasul acoperit cu un prosop curat sau un capac pana a doua zi . Eu am folosit o oala de inox cu fundul dublu . A doua zi am pus oala sa fiarba la foc mic timp de 90 minute . Spumati daca este nevoie . Supravegheati sa nu se prinda de fundul oalei, amestecand din cand in cand . Dupa 90 minute se pune restul de zahar si se amesteca pana zaharul s-a dizolvat . Se scot din dulceata crengutele de menta [ ce au mai ramas ] Introduceti dulceata in borcanele curate pregatite din timp [ bine spalate si sterilizate la cuptor ]. .

Se inchid borcanele ermetic cu capac si se pun sa stea la dunst uscat acoperite bine cu paturi sau plapuma . Se lasa asa pana se racesc complet timp de o zi -doua .