Am primit o rata si m-am gandit sa fac piept de rata cu sos de portocale.

Nu am mai facut pana acum rata cu sos de portocale.

Am ales un sos simplu de facut si chiar mi-a placut mult.

Prima data am condimentat bucatile de rata cu piper si sare.

Le-am crestat si le-am pus cu pielea in jos in tigaia incinsa.

Lasam la foc mic. Cand este rumena o intoarcem pe partea celalalta.

O punem si pe partile laterale ca sa se topeasca grasimea.

Intre timp preincalzim cuptorul.

Punem bucatile de piept intr-o tava tapetata cu o hartie de copt si o lasam la cuptor aproximativ 15 minute la 180 grade C.

Intre timp pregatim sosul de portocale.

In tigaia in care am prajit bucatile de piept de rata punem 50 ml de vin. Dupa 1 minut punem sucul de la o portocala, dupa ce l-am strecurat.

Amestecam la foc mare pana sosul se leaga.

Cand s-a legat punem 1 lingura de miere.

Amestecam,iar dupa caeva secunde luam tigaia de pe foc.

Scoatem carnea din cuptor,o lasam sa stea putin iar apoi o taiem felii.

Servim cu sosul de portocale.

Eu am avut doua bucatele mai mici de piept de rata si astfel mi-a iesit doar o portie.

Presarati si un catel de usturoi pisat atunci cand puneti carnea la cuptor.