Se amesteca bine faina cu sarea si apa si se framinta un aluat elastic. Se pune o oala / cratita pe foc asa fara nimic in ea numai sa se incalzesca. Cind e calda se aseaza cu fundul in sus ( ca o cupola ) peste coca . Si se acopera cu un prosop e bucatarie sa stea calda.. Dupa 30 min -1 ora am impartit coca in 4 si am intins cu sucitorul 4 foi subtiri sa poti citi ziarul prin ele asa zica bunica mea ... evident m-am folosit de faina cu care am pudrat masa si sucitorul ca sa nu se lipeasca foaia. Separat am ras 2 dovlecei pe razatoarea mai mare, am pus sare, piper si nucsoara praf cit un virf de cutit si 1 lingura de faina, am amestecat bine . Am uns cu pensula inmuiata in ulei fiecare foaie de strudel, am intins dovlecelul ras lasind o margine de 2 cm de foaie fara umplutura si l-am rulat ca pe clatite si le-am facut cu virful cutitului citeva crestaturi, mergea si cu foarfeca de bucatarie din loc in loc ca sa iasa aburul ... Am asezat sulurile de strudel pe tava cu hirtie de copt si am uns fiecare strudel cu ulei . La cuptor la foc maricel pina cind au evenit aurii ...

Se amesteca bine faina cu sarea si apa si se framinta un aluat elastic. Se pune o oala / cratita pe foc asa fara nimic in ea numai sa se incalzesca. Cind e calda se aseaza cu fundul in sus ( ca o cupola ) peste coca . Si se acopera cu un prosop e bucatarie sa stea calda.. Dupa 30 min -1 ora am impartit coca in 4 si am intins cu sucitorul 4 foi subtiri sa poti citi ziarul prin ele asa zica bunica mea ... evident m-am folosit de faina cu care am pudrat masa si sucitorul ca sa nu se lipeasca foaia. Separat am ras 2 dovlecei pe razatoarea mai mare, am pus sare, piper si nucsoara praf cit un virf de cutit si 1 lingura de faina, am amestecat bine . Am uns cu pensula inmuiata in ulei fiecare foaie de strudel, am intins dovlecelul ras lasind o margine de 2 cm de foaie fara umplutura si l-am rulat ca pe clatite si le-am facut cu virful cutitului citeva crestaturi, mergea si cu foarfeca de bucatarie din loc in loc ca sa iasa aburul ... Am asezat sulurile de strudel pe tava cu hirtie de copt si am uns fiecare strudel cu ulei . La cuptor la foc maricel pina cind au evenit aurii ... pt cine nu vrea sa faca foaia .. recomand foaia de placinta ( ca aia greceasca, turceasca, bulgareasca, romaneasca de la piine, sau phylo .. cum ii mai zice pe aici ) si daca vreti sa puneti mai multe straturi de foaie ( nu mai mult de 3 ... pt un strudel ) nu uitati sa ungeti foile intre ele cu ulei ...