De mic copil mi-a placut sa mananc multe deserturi, pentru ca bunica mea le facea intr-un stil anume, foarte dulci, de parca ar fi facut parte intr-o fabrica de prajituri, insa si ei i-a placut sa faca prajituri si sa le imparta cu nepotul lui drag.

Unu dintre deserturile pe care le facea si imi placea foarte mult era „salamul de biscuiti”, de care ma astepta cu el acasa deja facut cand eu eram plecat la camp sa am grija de animale sau la fantana, unde trebuie sa merg cativa km pentru a ajunge acolo, dar si sa ma intorc.

Salamul de biscuiti nu lipsea de pe masa noastra, pot spune ca era cea mai buna alegere de a lua o gustare in graba, pentru ca o poti lua in mana, deoarece nu te poti manji, de aceea nu necesita s-o mananci cu o lingura intr-o farfuriuta de prajituri.

Eu consider ca oricine poate face acest desert, un exemplu fiind eu, care am invatat de la mic, de cand il facea bunica mea, chiar fiind un ajutor in bucataria ei. Nu necesita coacere, iar timpul de preparare este sub 30 minute si doar trebuie sa bagati desertul la frigider pentru a se intari si de asemenea dupa toate acestea puteti taia in felii si sa incercati aceasta prajitura.

Dupa parerea mea, este cel mai bun desert de a-ti servi musafirii, in sensul ca nu e necesar o prajitura complexa, mai ales daca acestia se grabesc si nu au timp s-o manance, dar „salamul de biscuiti” il pot manca si in timpul mersului, cum vine vorba.

Ingredientele pentru acest desert sunt:
- 450 g biscuiti
- 80 g miez de nuca
- 150 g rahat taiat in forma de cubulete
- 80 g stafide
- 80 g miez de nuca
- 150 g unt
- 100 g zahar brun
- 250 ml lapte
- 50 g cacao
- coaja rasa de portocala
- 2 lingurite esenta de rom

Pentru mine nu mi se pare greu de facut, insa cateodata trebuie sa fiu atent la cantitatile ingredientelor pentru a nu interveni o surpriza neplacuta.

Voi ce parere aveti de acest desert?