De fiecare data cand am pofta sa mananc ceva, prima idee care imi trece prin minte este de a prepara niste frigarui, pentru ca sunt foarte gustoase, iar cand le prepar, tin cont sa fac mai multe, pentru ca sincer nu ma satur doar din una sau doua frigarui.

Dupa parerea mea, frigaruile din muschiulet de porc sunt cel mai simplu de facut in cazul in care doriti sa mancati ceva repede cu un gust excelent, mai ales daca se servesc cu sos Tabasco, ulei de patrunjel si flii bagheta prajite pe grill.

Aceste frigarui se pot praji cu cea mai mare incredere, acasa, pe o tigaie grill, iar procedeul este la fel ca si pe gratarul normal. Frigaruile nu trebuie inghesuite pe grill, ci trebuie lasat un spatiu intre ele. O alta cerinta este ca nu trebuie lasate sa se prajeasca prea mult, deoarece muschiuletul este o carne fara grasime care se usca foarte repede.

Ingrediente:
- 1 muschiulet de porc (cca 400 g)
- ½ ceapa mica (cca 20 g)
- 2 catei mari de usturoi
- 1 frunza de dafin
- ½ lingurita oregano uscat
- ¼ lingurita boia afumata
- ¾ lingurita voia dulce
- ¼ lingurita chimion macinat
- 1 lingura otet (de cidru sau vin rosu)
- 2 linguri ulei de masline
- sare de mare, piper negru
- 1 ardei verde cu coaja subtire (nu folositi ardei gras verde, are peretii prea grosi)

In concluzie, frigaruile ies excelente daca se prepara si se prajesc cu atentie, insa un factor important este si sosul Tabasco, dar acesta trebuie folosit doar pentru cateva picaturi, deoarece este foarte iute.

Voi ce parere aveti de frigaruile din muschiulet de porc?