Cornul abundentei, de obicei il fac in preajma sarbatorilor, momentul in care cu totii ne dorim si dorim tututror toate cele bune.

Gandindu-ma ca reusesc sa ajung la intalnirea Bucatarasilor de la Paltinis 2016 fie si pentru cateva ore, am vrut sa le transmit tot ce-i mai bun ! Cornul - a fost mesajul meu de bine !Bunica mea ne facea mereu insa din coca moarta si-l pastra de frumusete pana la Pasti. Eu am cautat o reteta comestibila pentru ca nu suport sa arunc mancarea. Intai am facut din aluat de cozonac ca mai apoi, Petro, prietena mea mi-a sugerat-o si dupa testare am decis ca este cea mai potrivitaSe dizolva zaharul in bors (ca sa mearga mai repede, eu il incalzesc pe foc). Amestecul caldut il torn peste drojdie - maia intr-un cuvant si se lasa sa dospeasca, evident ca merge repede avand zahar si amestecul caldut. Se adauga uleiul si un pic de sare, apoi faina si se framanta foarte putin pana iese un aluat neted si nelipicios. Se lasa la crescut in timp ce formam conul pe care vom monta cornul.

Din restul de compozitie am facut saratele ungandu-le cu ou si presarandu-le cu branza sarata si ce ai la indemana sau dupa inspiratiecu alte ocazii am decorat platoul si cu fructe de sezon printre prajiturile care parca se revarsau din cornu va garantez ca in orice situatie are un impact grozav si creeaza bucurie pe langa mesajul pe care-l transmite