Am primit doua verze cu frunze mari si m-am gandit ca ar fi pacat sa le folosesc la mancare si m-am gandit sa le acresc pentru sarmale.

Curatam varza de frunzele care nu sunt bune si o spalam bine.

Intr-o oala mai mare punem apa la fiert impreuna cu boabele de piper,sarea mare si crengutele de cimbru.

Cand apa da in clocot adaugam otetul si varza cu cotorul in sus pe care in prealabil l-am scobit. Cu ajutorul unei furculite si a unui cutit incepem sa desprindem frunzele de langa cotor,rand pe rand ca sa patrunda apa fiarta si la celelalte frunze.

Frunzele fierte le scoatem pe o farfurie.

Dupa ce frunzele s-au mai racit putin le luam pe fiecare in parte si inlaturam cu ajutorul unui cutit nervurile groase.

Le punem in pungi si le depozitam in congelator pentru cand avem nevoie la sarmale.

In loc de otet putem acri varza cu bors sau cu sare de lamaie. Putem adauga in apa usturoi,foi de dafin si crengute de marar.