Carnea se spala bine, se taie in bucati. In cratita in care vrem sa gatim varza, se pune ulei (cantitatea de ulei variaza, in functie de cantitatea de carne). Se lasa la prajit carnea si dupa ce aceasta s-a rumenit bine, se adauga o cescuta de apa si se reduce intensitatea focului. Dupa ce scade apa, se mai adauga inca o cescuta de apa. In timp ce carnea se prajeste, se curata varza(dupa ce se taie cotorul la fiecare capatana de varza se inlatura primele foi), se taie apoi in sferturi, se toaca. Se pune intr-un recipient mai mare in care se framanta bine cu sare fina( pt doua capatani de varza marime medie eu pun o singura lingurita plina de sare fina ). Varza framantata se pune peste carne. Se taie rosiile felii si se pun si ele peste varza. Se amesteca bine. Atat varza cat si rosiile lasa zeama, dar, e bine sa se mai adauge inca o cescuta sau doua de apa(depinde cat de zemoase sunt rosiile). Daca rosiile nu sunt prea coapte se mai adauga o lingurita de pasta de tomate. *Important: Nu recomand folosirea rosiilor din conserva. Gustul o sa fie diferit. E important sa se foloseasca rosii proaspete. Din momentul in care am pus rosiile, varza se lasa la fiert, la foc mediu cca 45 minute. Se amesteca la un interval de maximum 10 minute. E gata atunci cand carnea se desface in fasii sau se poate taia usor cu furculita.

Carnea se spala bine, se taie in bucati. In cratita in care vrem sa gatim varza, se pune ulei (cantitatea de ulei variaza, in functie de cantitatea de carne). Se lasa la prajit carnea si dupa ce aceasta s-a rumenit bine, se adauga o cescuta de apa si se reduce intensitatea focului. Dupa ce scade apa, se mai adauga inca o cescuta de apa. In timp ce carnea se prajeste, se curata varza(dupa ce se taie cotorul la fiecare capatana de varza se inlatura primele foi), se taie apoi in sferturi, se toaca. Se pune intr-un recipient mai mare in care se framanta bine cu sare fina( pt doua capatani de varza marime medie eu pun o singura lingurita plina de sare fina ). Varza framantata se pune peste carne. Se taie rosiile felii si se pun si ele peste varza. Se amesteca bine. Atat varza cat si rosiile lasa zeama, dar, e bine sa se mai adauge inca o cescuta sau doua de apa(depinde cat de zemoase sunt rosiile). Daca rosiile nu sunt prea coapte se mai adauga o lingurita de pasta de tomate. *Important: Nu recomand folosirea rosiilor din conserva. Gustul o sa fie diferit. E important sa se foloseasca rosii proaspete. Din momentul in care am pus rosiile, varza se lasa la fiert, la foc mediu cca 45 minute. Se amesteca la un interval de maximum 10 minute. E gata atunci cand carnea se desface in fasii sau se poate taia usor cu furculita.

Se serveste calda, cu mamaliguta si un paharel de tuica.