Chiftelutele snt printre preferatele noastre, fie ca le fac cu sos, simple sau cu salata de ceapa.

Se taie 2 cepe marunt si se amesteca cu carnea tocata. Se adauga bulionul, usturoiul dat pe razatoarea mica, ardei boia dulce, sare si piper. Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mica, apoi ii strangem bine in maini, sa le scurgeam zeama si ii adaugam peste amestecul de carne tocata. Adaugam si marar si ouale, si omogenizam bine.

Punem faina intr-o farfurie. Formam chiftele, le dam prin faina si apoi, le punem in uleiul incins la prajit.

Le scoatem pe un servet, pentru a absorbi surplusul de ulei.

Amestecam 1 lingura de maioneza, 2 linguri de smantana, 1 lingura de mustar si adaugam 1 ceapa taiata julienne. Daca mai este necesar, puteti sa mai adaugati dupa gust,smantana sau maioneza.

Servim salata cu chiftelute.

Salata de ceapa o faceti dupa gustul vostru. Eu am facut pentru 2 portii salata de ceapa.