Pentru ca imi place sa-i fac surprize placute fetitei mele, m-am gandit sa incerc o prajitura in forma de crocodil. Va imaginati ce incantata a fost! ;)Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut cu apa si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora.

Intre timp, cureti merele de coaja si le dai pe razatoare. Le storci de zeama si le pui intr-un vas, pe foc, si adaugi zaharul, scortisoara si amesteci. Le lasi sa se caleasca pana se inmoaie, apoi le lasi sa se raceasca.

Presari masa de lucru cu faina si intinzi aluatul cu sucitorul, intr-un dreptunghi cu diametru de 25 x 35cm. Tai surplusul de aluat. Imparti aluatul in 3 (din ochi) pe lungime si asezi pe mijlocul aluatului umplutura, lasand o margine de 2 degete (pentru coada si cap). Tai fasii pe ambele margini de aprox. 2 cm si impletesti aluatul peste umplutura.

Iei colturile din partea dreapta si le suprapui unul peste altul, pentru a forma capul crocodilului, apoi le aplatizezi cu mana pentru a forma botul. Formezi cu degetele, in partea din fata, doua gauri pentru nari. Iei colturile aluatului din partea stanga, le rasucesti si formezi coada. Din aluatul ramas, iei o bucatica pe care o rulezi si formezi sprancenele si ochii crocodilului. Iei patru bucatele de aluat si formezi labutele si le pui langa corp. Cu foarfeca tai pe marginile laterale ale botului pentru a face coltii. Ciupesti tot cu foarfeca botul si corpul pentru a face solzi. Introduci placinta in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute, pana se rumeneste frumos. O lasi sa se raceasca si o servesti.